• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Resepodd: Charternostalgi

  För precis 60 år sedan arrangerades den första charterresan med flyg till solen. I Resepodden pratar K-spanaren Göran Willis och Vagabonds Per J Andersson charterminnen: sol, sex, sprit och Simon Spies.

  Chartern demokratiserade resandet. Det långväga resandet, som länge var något som bara överklassen sysslade med, blev tack vare charterresan folklig. Den första resan gick till Mallorca och på vägen från Bromma till Palma fick man mellanlanda för att tanka och äta i Göteborg, Malmö, Stuttgart och Marseille.

  I det 14.e avsnittet av Resepodden pratar K-spanaren Göran Willis och Vagabonds Per J Andersson om vad som hänt under de sextio år som gått sedan den första Mallorcachartern 1955. De pratar om sina personliga charterminnen och hur charterns image förändrats. De diskuterar grisfester, Sällskapsresan, överklasens uttal av ordet "charter" och hur souvenirerna och vykortsskriverna såg ut på 60- och 70-talen.

  Göran Willis som tidigare gjorde K-spanarna i SVT är författare till boken Charter till solen – när utlandssemestern blev ett folknöje, som vi också skriver om i Vagabond nr 2.2015.

  Lyssna på Vagabonds resepodd i iTunes här
  Direktlänk till avsnittet som MP3-fil
  För Android ladda ner en lämplig poddspelare och prenumerera på: http://vagabond.libsyn.com/rss

  Eller lyssna genom att klicka på spelaren ovanför.

  Fler resepoddar:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!