• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Resepodd: Robinson på riktigt

  Emil Carlberg vill utmana sig själv. Tillsammans med en vän bodde han i tre veckor på en öde ö i Karibien. Åt kokosnötter och sov under bar himmel. Här berättar han för Vagabonds Per J Andersson om hur han överlevde strapatsen.

  Emil Carlberg

  Efter äventyret på den öde ön i Karibien har Emil bland annat vandrat till Mount Everest Base Camp. Foto: Made of action

  Minns ni Emil Carlberg och Henrik Melin, de två svenska killarna som frivilligt spenderade 21 dagar på en öde ö i Karibien?

  – Ingen som inte har varit med om något liknande kan förstå vad vi har gått igenom. Det har varit de värsta veckorna i våra liv, sa Emil Carlberg när han kom hem från den karbiska ön i somras.

  Utan medhavd mat eller andra bekvämligheter testade Emil och Henrik livet som skeppsbrutna. Enligt ursprungsplanen tänkte killarna stanna på ön i två månader, men efter tre veckor kände båda att det räckte.

  – Det var en kamp helt enkelt, det insåg vi tidigt. Vi var konstant hungriga, utmattade och uttorkade. Under dagarna var det för varmt för att vistas i solen. Då fick vi ta siesta. På nätterna gick det knappt att sova på grund av alla insekter som bet en. Det spelade ingen roll hur mycket myggmedel vi använde.

  – Det var garanterat fler tråkiga stunder än roliga. Det enda vi gjorde var att samla mat och vatten för att överleva. Kokosnötter var vår huvudföda och vi drack kokosvatten och regnvatten som vi samlade i en plastpåse. Men det gällde att hushålla med det lilla vi hade.

  I det här avsnittet av Vagabonds Resepodd berättar Emil Carlberg för Vagabonds Per J Andersson om äventyret på den öde ön i Dominikanska republiken. Han berättar också hur han cyklade från kust till kust i USA och hur det gick när han spenderade en vecka på en isande kall ö utanför Orust på svenska västkusten.

  Lyssna på Vagabonds resepodd i iTunes här.
  Direktlänk till avsnittet som MP3-fil.

  För Android ladda ner en lämplig poddspelare och prenumerera på: http://vagabond.libsyn.com/rss

  Eller lyssna genom att klicka på spelaren ovanför.

  Läs mer

  Lista: Världens 25 bästa äventyr.

  Emil Carlbergs blogg Made of action.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!