• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Resepodd: "Sveriges mest bereste person?"

  Själv vill Markus inte erkänna sig som Sveriges mest bereste person – men han är utan tvekan en av vår nations mest beresta individer. Han har trots allt besökt varje land i världen – från Afghanistan till Kiribati och Östtimor.

  Vagabonds reporter Johanna Jackson träffar Markus Lundgren, 37 år från Piteå. Vid 35 års ålder hade han besökt världens alla länder.

  I respoddens 19:e avsnitt delar han med sig av sina erfarenheter av resande i kvantitet, om att räkna länder och besöka världens mest avlägsna hörn. 

  Om att resa på extrembudget och hur man förbereder sig inför ett besök till områden som klassas som osäkra. Om stjärnklara nätter i de bolivianska bergen på femtusen meters höjd, underliga viseringar till Saudiarabien och Guinea Bissau och om att simma med pirayor i Amazonas.

  Om att bli kvarhållen av korrupta poliser och att fastna mellan gränser i ingenmansland, men också om hur resandet ger en insikt och tilltro i att världen kanske inte är så farlig trots allt utan är mer öppen och välkomnade än vad många kanske tror.

  Tipset som Markus i sin egenskap som världsvan resenär vill ge till andra resenärer som lockas av resmål bortom all-inclusive och direktflyg är att läsa på innan och att göra research. Och att våga.

  ­– Åk!, säger Markus. Det löser sig!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!