• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Tur & Retur avsnitt 17: Johnny Depp i Saint-Tropez och party på flodbåtar i Belgrad

  Tur & Retur avsnitt 17: Johnny Depp i Saint-Tropez och party på flodbåtar i Belgrad

  Hovreportern Daniel Nyhlén guidar oss till måsten i Saint-Tropez på franska rivieran; som nattklubben Les Caves du Roy där Johnny Depp, Uma Thurman och pakistanska vapenhandlare kan dyka upp eller Café de Paris med utsikt över hamnen. Och festen startar gärna tidigt på en yacht i viken utanför det gamla fiskelägret eller på en strandklubb där det vaskas champagne samtidigt som alla dansar redan på eftermiddagen.

  Vi snackar om avslappnade Belgrad i Serbien där man gärna hänger runt en helg utan att bli ruinerad. Här kostar en öl på en utomhusbar 15 kronor och hetaste nattklubben ligger på en flodbåt i Sava. Belgrad är en stad som försöker hitta sin plats i världen, präglad av att ha grundats i periferin av dubbelmonarkin Österrike-Ungern och av kriget i det forna Jugoslavien. Här blandas små fina 1800-talshus med bunkerliknande kommunisthus, varav vissa fortfarande bär spår av Natos bombningar 1999.

  Om Tur & Retur

  Tur & Retur drivs av de tre erfarna resejournalisterna och Vagabondmedarbetarna Urban Lindstedt, Sara Arnald och Karin Wallén. Ibland har podden även gästbesök. 

  Podden finns på Itunes, på Tur & Returs hemsida och på Vagabond under fliken "Podcast".

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!