• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Guide till Dahab

  Guide till stranden som var ett hippieparadis men nu mest lockar dykare.

  Guide till Dahab
  RESA DIT
  Charterresor från 6_500 kr med Apollo. Det går också utmärkt att flyga till Sharm el-Sheikh (10 mil från Dahab) och sedan styra upp boende på plats. En flygstol kostar från 4 500 kr. Fem timmars flygtid från Arlanda.
  Bästa tiden: September-maj. Kan dock vara något kallt under
  december och januari.

  BO
  Alf Leila Boutique Hotel (alfleila.com) har fina rum och överkomliga priser. En liten bit från vattnet, men frukosten från The German Bakery väger upp. Dubbelrum från 300 kr.
  Eldorado (eldoradodahab.com) är ett billigare alternativ. Här finns också enligt många Dahabs bästa restaurang. Hotellet ligger lite avskilt i andra änden av staden, på den norra sidan. Enklare dubbelrum från 60 kr.

  DYKNING
  Röda havet är en av världens mer kända dykspots. På behagligt
  avstånd från kalla Sverige är upplevelserna otroliga både när det gäller vattnet och livet i det. Och även om det låter lite som en klyscha så finns det något för alla. Vrak och hajar för rutinerade instruktörer, ett fantastiskt djurliv för sportdykaren eller lättåtkomliga korallrev för den entusiastiske snorklaren. Det är väldigt billigt att ta dykcertifikat i Dahab. Ett Open Water kostar 1 800 kr, men priset kan nästan dubblas om du istället väljer Sharm el-Sheikh eller Hurghada. Det bästa är att vandra runt bland dykklubbarna och gå på magkänslan.

  FRIDYKNING
  Fridykning är en spännande aktivitet för den som tröttnat lite på vanlig dykning. 15-20 meters djup på ett enda andetag är ingen ovanlighet när man väl lärt sig tekniken. På samma sätt som padi certifierar sportdykare så certifierar aida fridykare. En introduktionskurs tar tre dagar och kostar ca 2 000 kr och då lär man sig grunderna inom fridykning. Dahab är ett Mecka när det gäller fridykning. Freedive Dahab (freedivedahab.com) drivs av svenska Lotta Ericsson.

  Läs också

  Reportage
  Fri dyk i Dahab
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!