Annons
Annons
Foto: Emil Sergel

Foto: Emil Sergel

Egypten

Guide till Dahab

Guide till stranden som var ett hippieparadis men nu mest lockar dykare.

Text: Emil Sergel • 2010-11-03 Uppdaterad 2010-11-03

RESA DIT
Charterresor från 6_500 kr med Apollo. Det går också utmärkt att flyga till Sharm el-Sheikh (10 mil från Dahab) och sedan styra upp boende på plats. En flygstol kostar från 4 500 kr. Fem timmars flygtid från Arlanda.
Bästa tiden: September-maj. Kan dock vara något kallt under
december och januari.

BOAlf Leila Boutique Hotel (alfleila.com) har fina rum och överkomliga priser. En liten bit från vattnet, men frukosten från The German Bakery väger upp. Dubbelrum från 300 kr.
Eldorado (eldoradodahab.com) är ett billigare alternativ. Här finns också enligt många Dahabs bästa restaurang. Hotellet ligger lite avskilt i andra änden av staden, på den norra sidan. Enklare dubbelrum från 60 kr.

DYKNING Röda havet är en av världens mer kända dykspots. På behagligt
avstånd från kalla Sverige är upplevelserna otroliga både när det gäller vattnet och livet i det. Och även om det låter lite som en klyscha så finns det något för alla. Vrak och hajar för rutinerade instruktörer, ett fantastiskt djurliv för sportdykaren eller lättåtkomliga korallrev för den entusiastiske snorklaren. Det är väldigt billigt att ta dykcertifikat i Dahab. Ett Open Water kostar 1 800 kr, men priset kan nästan dubblas om du istället väljer Sharm el-Sheikh eller Hurghada. Det bästa är att vandra runt bland dykklubbarna och gå på magkänslan.

FRIDYKNINGFridykning är en spännande aktivitet för den som tröttnat lite på vanlig dykning. 15-20 meters djup på ett enda andetag är ingen ovanlighet när man väl lärt sig tekniken. På samma sätt som padi certifierar sportdykare så certifierar aida fridykare. En introduktionskurs tar tre dagar och kostar ca 2 000 kr och då lär man sig grunderna inom fridykning. Dahab är ett Mecka när det gäller fridykning. Freedive Dahab (freedivedahab.com) drivs av svenska Lotta Ericsson.

Läs också

Reportage

Fri dyk i Dahab


Text: Emil Sergel • 2010-11-03
EgyptenRestips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top