• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Teneriffa off the beaten track

  Kanarieöarna är motsägelsefullt. Å ena sidan fult exploaterade strandsemesterorter, å andra sidan landsbygd, byar och vandringsleder dit få turister tar sig.

  Teneriffa off the beaten track
  Fina lilla Garachico

  Teneriffa har många fina småbyar man enkelt tar sig till med en hyrbil. Här är några förslag.

  Vilaflor

  Vilaflor betyder ungefär "blomsterbyn". Synnerligen vackert belägen på mer än 1 400 meters höjd - en av Spaniens högst belägna byar. Den grundades på 1500-talet, här finns bland annat en fint torg och äldre gränder. Men framför allt är den en bra bas för vandring i omgivningarna. Missa inte heller ett besök på konditori när du är här. Byn är känd på Teneriffa för sina söta bakverk.

  Masca

  Vilken skönhet! Turisterna har hittat hit, men byns läge, som ett tegeltäckt örnnäste, motiverar ändå ett besök liksom den vådligt vindlande och vackra bergsvägen hit. Inte förrän år 1991 byggdes det vägar till Masca, innan dess fick man ta sig dit till fots eller via vattnet.

  Garachico

  Fin liten by, med små naturliga lavapooler som främsta attraktion. Nere vid stranden har det bildats lugna bassänger i den svarta lavastenen. Bara att ta ett dopp! Byn har en tydlig spansk karaktär. Vid torget spelar de äldre herrarna i byn schack och det finns flera trevliga restauranger.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!