• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Att göra i Berlin

  TV-tornet och muren i all ära, men om du är trött på turistfällor som innebär mer väntetid än upplevelser bör du kolla upp dessa tips.

  Att göra i Berlin
  Upptäck en ny stadsdel. Foto Thinkstock

  Läs också: Hotell i Berlin : Kaféer & barer i Berlin : Restauranger i Berlin
  Klubbar i Berlin : Shopping i Berlin

  Badeschiff

  Badupplevelse i konstgjort skepp

  Intill floden Spree ligger Badeschiff, ett äventyrsbad i ibiza-stil med konstgjord strand, solande människor, musik och konserter. När solen går ner förvandlas skeppet till en nattklubb. Under vintertid sluts det öppna badet in och bjuder på pooler, bastu, barer och spaavdelning med massage.
  • Eichenstraße 4, Kreuzberg, arena-berlin.de

  Open Air Cinema Hasenheide

  Biomörker i parkmiljö

  I parken Hasenheide, intill Tempelhof, visas under sommarmånaderna kultfilmer blandat med blockbusters. Du sitter på bänkar och ifall det regnar delas paraplyer ut. Snacks och dricka går att köpa.
  freiluftkino-hasenheide.de

  Savignyplatz

  Upptäck en ny stadsdel

  Det tjatas hela tiden om Prenzlauer Berg och Friedrichshain, men gör gärna ett besök i västra stadsdelen Charlottenburg, som är minst lika intressant och sprudlar av liv dygnet runt. Här och i synnerhet runt omkring området Savignyplatz, finns massor av kaféer, restauranger och små jazzbarer.
  • Savignyplatz, Charlottenburg

  Berliner Unterwelten

  Berlins undre värld

  Om du är historieintresserad och vill gå en guidad tur i Berlin bör du välja någon av de Berliner unterwelten erbjuder. Här kliver du ner i en undre värld och upplever staden från en helt annan sida. Välj mellan turer bland bunkrar och skyddsrum från Andra Världskriget eller övergivna tunnelbanestationer från forna DDR. Tänk på att ta med en extra tröja, även vid sommartid, då det är kallt där nere. Inget för de klaustrofobiska.
  berliner-unterwelten.de/

  Läs också:

  5 intressanta hotell i Berlin

  Kaféer & barer i Berlin

  Restauranger i Berlin

  Klubbar i Berlin

  Shopping i Berlin

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!