• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Dubais 10 bästa restauranger – när lokalbefolkningen får bestämma

  Arabiska läckerheter, fransk fin-cuisine eller en värmande indisk grytor med dofter av spiskummin? I Dubai bor över 200 nationaliteter, vilket även avspeglas i matkulturen. Här kan du äta under ytan och 442 meter över marken, men var äter lokalbefolkningen?

  Dubais 10 bästa restauranger – när lokalbefolkningen får bestämma
  Smat Café. Foto: Dubai Tourism

  I samband med matfestivalen som hålls varje år i februari anordnade Dubais turistbyrå en omröstning för att att leta rätt på ökenmetropolens kulinariska skatter.

  Ett urval med 35 restauranger togs fram efter ett par kriterier. Restaurangerna skulle bland annat visa upp mångfalden och styrkorna i det lokala köket. Dessutom fick kandidaterna inte finnas på fler än två platser i staden och ett genomsnittligt besök fick inte kosta mer än 75 dirhams, vilket motsvarar cirka 170 kronor. Över 6 000 personer röstade och resultatet blev en tio-i-topplista över Dubais bästa restauranger. 

  Här är resultatet – och restaurangens betyg enligt Zomato*

  Zomato är en stor användarbaserad rescensionssajt för restauranger som är populär i ett flertal länder som Förenade Arabemiraten, Indien och Australien

  1. Fish hut – 4,3/5

  Här serveras allt från stekta fjärilsräkor i vitlökssås till dagens fångst. Har även färska sallader och fruktdesserter.

  Foto: Fish hut

  Plats: Oud Metha Hemsida: dubaifishhutrestaurant.com

  2. That Place Café – 4,1/5

  Finurliga That Place Café specialiserar sig på fusionsrätter och serverar både frukost, lunch och middag. Här finns allt från pasta och pannkakor till friterad mac 'n' cheese. Ett av restaurangens signum är deras nybakade bullar, som toppas med allt från glass till nachos. 

  Foto: That Place Café

  Plats: Jumeirah Beach, Jumeirah 3 Hemsida: thatplacedubai.com

  3. Ayubowan – 3,7/5

  Restaurangen serverar traditionella specialiteter från Sri Lanka med bland annat kokosmjölk, curry och värmande kryddor i rustika omgivningar. Har dessutom den lankesiska favoriträtten hoppers – en variant på fylld pannkaka.

  Foto: Ayubowan

  Plats: Jumeirah Lake Towers Hemsida: ayubowan.ae

  4. Wok N Roll – 3,4/5

  Wok N Roll serverar asiatiska fusionsrätter anpassade efter gästernas personliga smak. Här erbjuds en så kallad "blanda-själv-meny" där man väljer en sås, en kolhydratkälla, en proteinkälla samt grönsaker, som kocken därefter rör ihop till en wokrätt. Har även dumplings och wraps. 

  Plats: Barsha Business Square. Hemsida: Saknas 

  5. Grub Shack – 4,3/5

  Vad får man om man blandar kinesisk gatumat med indiska rätter med smaker från Goa? Grub Shak är svaret. Här finns rätter både för vegetarianer och köttätare. Har även livemusik ibland om kvällarna. 

  Foto: Dubai Tourism

  Plats: Dubai Healthcare City Hemsida: facebook.com/grubshackuae/

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!