• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 6 av Afrikas mest spektakulära lyxlodger

  Det finns ett överflöd av lyxiga safarilodger på den afrikanska kontinenten – här har vi listat några som skiljer sig ur mängden. De är inte direkt budgetvänliga – men att dagdrömma är gratis.

  6 av Afrikas mest spektakulära lyxlodger
  Shipwreck Lodge – isolerad lyx i kal öken.

  1. Shipwreck Lodge – Namibia 

  Här bor man omgiven av det ensliga ökenlandskapet som utgör Namibias kanske mest mytomspunna plats: Skelettkusten, som är känt för sina många skeppsvrak. Totalt finns tio ekovänliga sviter utspridda på sanddynerna. Om dagen väntar jeeputflykter i öknen, som trots sitt ogästvänliga utseende är hem åt babianer, hyenor, elefanter, lejon och giraffer. 

  Från 4 500 kronor. Mer infoshipwrecklodge.com.na

  Foto: Shipwreck Lodge

  Foto: Shipwreck Lodge

  2. The Manta Resort – Tanzania

  Sov med fiskarna i den flytande stugan som ligger cirka 250 meter utanför kusten av Pemba Island. Totalt tre våningar gör att du har alla faciliteter som ett vanligt hotellrum skulle erbjuda. Mittenvåningen består av en lounge, en våning upp har du en takterras där du kan sola på dagarna och blicka upp på stjärnhimlen under nätterna. Sovrummet är kanske stugans mest fantastiska egenskap – den ligger nämligen fyra meter under vattnet. Förutom nyfikna fiskar är du helt i fred och glasvägarna gör att du får en unik utsikt av revet och marinlivet. 

  Från 15 000 kronor per natt. Mer info påthemantaresort.com

  Foto: The Manta Resort.

  Foto: The Manta Resort.

  3. Lion Sands – Sydafrika 

  Utspridda på savannen ligger Lion Sands lyxiga trädkojor – en dröm för friluftsfantaster och naturälskare. Här sover du under stjärnhimmelen eller ett enklare trätak, samtliga hus är byggda av trä och glas. Gäster kan avnjuta ett glas vin på deras privata verandor samtidigt som de ser hur skymningen sakta sänker sig över den magnifika Krugerparken. Eller varför inte invänta natten för att ägna sig åt stjärnskådning i världsklass?

  Från 2500 kr per natt och person. Mer info: lionsands.com

  Foto: Lion Sands

  Foto: Lion Sands

  4. Nay Palad – Kenya 

  På Nay Palad bor man mitt i naturen, omringad av Kenyas rika djurliv. Bygget som liknar ett gigantisk fågelbo ger besökare enastående vyer över savannen i Laikipia.  Här strövar elefanter, noshörningar och giraffer fritt. Vistelsen börjar oftast med en heldag safari, och väl på plats kan gäster njuta av champagne och en middag under öppen himmel, och somna till nattens vilda rop och läten. 

  Från 10 270 kronor, mer info och priser på: segera.com

  Foto: Segera Retreat/Jimmy Nelson

  Foto: Segera Retreat/Jimmy Nelson

  5. Bisate Lodge – Rwanda 

  Dessa nyöpnade villor är belägna i Volcanoes National Park vilket innebär en perfekt utgångspunkt för att besöka Rwandas sanna kungligheter – bergsgorillorna. Här finns endast sex rymliga villor som innehåller ett lyxigt badrum, ett sovrum och en privat balkong med utsikt över Virungamassivet.

  Från 8 000 kr/natt per person. Mer info på: wilderness-safaris.com

  Foto: Wilderness Safaris

  Foto: Wilderness Safaris

  6. Jack's Camp – Botswana 

  Jack's Camp måste vara sinnebilden av gammaldags safariglamour och överdådig lyx. Här bor man i luftiga tält inredda med himmelsängar, rustika trämöbler och persiska mattor. Lägret ligger i utkanten av Makgadikgadislätten, en vidsträckt surrealistisk saltöknen. På området finns totalt tio tält i beduin-stil, ett museum med vintage-föremål, ett bibliotek, en pool och en gemensam paviljong där ni så klart avnjuter den sedvänliga sundownern – ett drink vid solnedgången. 

  Från 12 200 kronor per natt och person. Pris för pilot och guide tillkommer. Mer info: naturalselection.travel/camp/jacks-camp/

  Foto: Natural Selection

  Foto: Natural Selection

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!