• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Petters 8 favoriter på Kosteröarna

  I boken Min plats på jorden – Koster skriver Petter Alexis Askergren, mer känd som artisten Petter, om sin långa kärleksrelation till Koster i Bohuslän. Vi bad honom tipsa om sina favoriter på öarna!

  Petters 8 favoriter på Kosteröarna
  Artisten Petter berättar om sin plats på jorden – Koster – och listar sin favoritställen på öarna. Foto:

  Nordkoster

  Björnsängen

  Otroligt vacker sandstrand som ofta fick mig att tro att jag var utomlands. Den lilla sandstranden är omgiven av Nordkosters karga bergslandskap, så föredrar man att ligga på klippor finns möjligheten. Dessutom kristallklart vatten. 

  Strandkanten

  Jag gillar känslan där och den familjära stämningen. Restaurangen ligger i en gammal sjöbod vid Västra Bryggan på Nordkoster med en meny som till största delen består av rätter från havet.

  Rullstensfälten

  Jag bara älskar dem. Ta den fina promenaden runt Nordkoster där det finns leder och stigar som är markerade.

  Segla i Bohuslän och Kosteröarna

  Petters plats på jorden är Koster i Bohuslän. Foto: GettyImages

  Sydkoster

  Kosters trädgårdar

  Ett måste för alla som gillar natur, odlingar och hållbarhet. Strosa i trädgården, ät god mat baserad på närodlade råvaror och botanisera i gårdsbutiken med bland annat nyskördade grönsaker. Kosters Trädgårdar erbjuder också kurser, utställningar och guidade turer i trädgården.

  Kosters Rökeri

  Trevlig fisk- och skaldjursrestaurang, missa inte deras fish & chips! Ligger vid havet strax intill Naturum Kosterhavet på Sydkoster. I anknytning till restaurangen finns en sommaröppen fiskbutik där man kan köpa färsk, lokalrökt fisk och räkor.

  Valfjället

  Högsta punkten på Sydkoster, där man en klar dag får bra utsikt över hela arkipelagen som ligger som ett pärlband runt Koster, Naturreservatet Hvaler i Norge och flera fyrar. En lång trappa leder upp till bergets topp som når 59 m ö h. Här finns också en svart, fyra meter hög stenkummel från 1912.

  Rörvik

  Bra och barnvänlig strand nära Eknäs med både sandstrand och klippor. Här kan du också testa en av Kosterhavets snorkelleder, som är cirka 200 meter lång. Det finns informationsskyltar som berättar mer om leden.   

  Pacos

  Trevligt häng där man ofta ser folk som är med i min bok. Restaurangen serverar enklare mål­tider och erbjuder då och då quiz-kvällar. 

  Musslor på Kosteröarna

  Mycket av maten på Koster handlar om fisk och skaldjur. Foto: Min plats på jorden – Koster

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!