Beskrivning:

Sagan om
chokladkullarna – Det var en gång en mäktig jätte vid namn Arogo. Han förälskade sig Aloya, en flicka av mänsklig börd som hade vackert hår som var lika svart som natten. Människor lever inte lika länge som jättar och när Aloya dog drabbades jätten av en sådan förfärlig sorg och hjärtesmärta att han inte kunde sluta gråta. Han grät i tusen år och tårarna spreds över vidsträckta fält. Till slut torkade tårarna och stelnade, och skapade kullarna vi idag kallar för Chocolate Hills.
Så lyder en av legenderna om de välbesökta kullarna på ön Bohol i Filippinerna. En annan, om än inte lika romantisk, historia handlar om en gigantisk vattenbuffel med magproblem som … ja, du förstår. Namnet Chocolate Hills kommer däremot från just färgen på gräset som täcker kullarna och som färgas brunt under torrperioden.
Det finns förstås en mer vetenskaplig förklaring till hur de runt 1 268 kalkstensformationerna kommit till men även här är forskarna oense. En teori pekar på erosion och en annan på vulkanutbrott. En sak är i alla fall säkert, det är enkelt att förstå hur detta utomjordiskt vackra landskap givit upphov till legender om det vidunderliga.

Bohol ligger nära ögruppen Mindanao dit Utrikesdepartementet avråder från resor. För uppdaterad information se regeringens hemsida om Filippinerna.
Foto: All over press