Beskrivning:

Big Major Cay, Bahamas, Grymt bra snorkling.
Dyka i hajbur, simma med delfiner, snorkla med valhaj. Gammalt och gjort. Bada med grisar på Bahamas däremot, där har du något du kan bli först i bekantskapskretsen med.
Grisarna på Big Major Cay njuter i klarblått karibiskt hav, arbetar på solbrännan och lever, får vi förmoda, ett liv de flesta andra nassar bara kan dagdrömma om.
Djuren tros ha lämnats där av förbipasserande sjöfarare som ville ha färsk mat på plats även när de återvände. Något som, till grisarnas lycka, aldrig hände. Idag har de lärt sig att förbipasserande båtar ofta dumpar föda i sjön, mat de gärna simmar för att hämta.
Så, på med cyklopet och snorkla tryne mot tryne med en saltvattensgris. Men var försiktig, djuren är vilda och hungriga och det har hänt att närkontakt gett bett som krävt läkarvård.

• Grisarna håller till i ögruppen Exuma söder om Nassau. Ta dig till Great Exuma med flyg eller båt och följ med en lokal arrangör, exempelvis exumawatertours.com, till Big Major Cay. Hotell i området ordnar också utflykter.

Foto: All over press.