Beskrivning:

Naturligt underverk.
Agent 007 har varit här, liksom Indiana Jones. Iguazúfallen, som består av flera hundra vattenfall, har varit inspelningsplats för fler­talet filmer. När Roger Moore sprang omkring i området under inspelningen till Bondrullen Moonraker fick han se till att inte trampa snett. Ett felsteg och ett fall på upp till 80 meter var att vänta i det högsta vattenfallet, det hästskoformade Djävulsgapet.
Iguazúfallen breder ut sig på en sträcka om tre kilometer i norra Argentina. Här kan besökaren se hur flera tusen kubikmeter vatten rinner ner i fallet, varje sekund.
Legenden säger att det var en gud som skapade fallen efter att ha blivit lämnad av sin fästmö innan bröllopet. Hon valde sin älskare istället och guden såg då till att fallen som gränsar till Brasilien blev verklighet.
Andra menar att fallen uppstod för 200 000 år sedan då två floder möttes. De mäktiga fallen som har utnämnts till ett av världens sju naturliga underverk går att se från Iguazú nationalpark i Argentina och Iguacu nationalpark i Brasilien.

Flyg från Rio de Janeiro till Foz do Iguacu där bussar går till vatten­fallen. Ett annat alternativ är att åka buss hela vägen från Rio.

Foto: Getty Images.