Borta Bra-bloggen

Appen som visar var du varit

2013-08-12 09:34 Kommentera

been.jpg

Gillar du att göra listor och kartor över de platser du besökt?

Tripadvisors applikation till Facebook, Cities I've Visited, är kanske det bästa verktyget för den som exakt vill kunna plotta ut alla sina resor på en världskarta, stad för stad.

Men det finns en nykomling. En snygg liten app till Iphone som heter been och tycks vara framtagen av svenskar, att döma av det svenskklingande namnet på utvecklaren.

I been markerar du de länder du besökt i en lista och appen skapar en världskarta som visar var du varit. Lite statistik ingår också, du får veta hur många procent av världens länder du besökt och hur många procent av länderna i varje världsdel.

Mycket mer än så gör inte been, men det räcker kanske. Du får snabbt en känsla för var du har dina vita fläckar på världskartan. I mitt fall är det solklart: jag måste resa mer i Afrika och Sydamerika.

Du hitter been via den här länken till App Store.

2013-08-12 09:34 Kommentera

Anonym 1904022506

Göran är resejournalist, redaktör och fuskar i foto. Han gillar mazariner, New York, Asien, Grekland och fönsterplats. Göran frilansar för Vagabond och bloggar även på BortaBra.se. Nya prylar, appar och att lägga timmar på nätet i jakt på billiga resor är främsta tidsfördriv. Mäktigaste reseupplevelsen hittills fick han i Antarktis. Bästa ännu inte gjorda resan är vandring i Nepal. Eller cykel i Champagne. Eller kanske en rundresa i Burma.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842