Fifty by 30

Sakura!

2014-04-03 04:32 1 kommentar

NU är äntligen Tokyo i full blom! Små sockervita och skärrosa blommor lyser upp stadens parker, gator och kanaler. Det är nästan overkligt att promenera runt i strålande solsken under träden och se vita blomblad falla ner från ovan likt fjäderlätta snöflingor. Och jag har aldrig sett Tokyoborna gladare än just nu under de senaste dagarna. Picknickfiltar sprids ut tätt tätt intill varandra under träden i parkerna, och vänner, familjer och kollegor sitter sent in på småtimmarna i de dova vita skenet och dricker sake, har picknick, spelar gitarr och skrattar. Alla fotograferar blommorna. Selfies till höger och vänster. Det spelar ingen roll om du är 10 år eller 82 år gammal, alla vill fånga sina leende ansikten på samma bild som sakura.

sakura_nakameguro5.jpg
Körsbärsblommor, "sakura", längst med floden i Naka-Meguro.

Sakura. Det är ordet för allt som har med körsbärsträden att göra. På fik och restauranger serveras det överallt sakuradesserter, sakuragodis och sakuradrinkar. Det finns till och med ett verb för att titta på körsbärsblommor: Hanami. Och det är just hanami-fester som alla tokyoiter prioriterar just nu.

Det går att se blommorna över hela staden, men vackrast var det nästan igår när jag besökte kanalen i Naka-Meguro. Som en tunnel av ljusrosa och vita blommor som sträcker sig över vattnet. Längst med kanalen serveras bubbel och sötsaker. Par och vänner går och håller om varandra, äter jordgubbar och bara njuter av synen.

Tokyo när det är som overkligast, och allra vackrast.

sakura_nakameguro1.jpg
sakura_nakameguro2.jpg
sakura_nakameguro9.jpg
sakura_nakameguro3.jpg
#selfie
sakura_nakameguro8.jpg
Gatustånd har ställts upp längst hela kanalpromenaden. Här kan du köpa bubbel, sötsaker och grillade kycklingspett.
sakura_nakameguro6.jpg
sakura_nakameguro4.jpg
sakura_nakameguro7.jpg

2014-04-03 04:32 1 kommentar

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206