Fifty by 30

Okonomiyaki

2014-05-31 05:33 1 kommentar
Kategori: Tokyo

okonomiyaki4.jpg

Okonomiyaki är en slags grillad japansk pannkaka / omelett, mest älskad av folk från Osaka. Rätten görs på en smet bestående av bland annat vitkål, ägg, och mjöl. Till det är det bara fantasin som sätter gränserna och du kan blanda i skaldjur, bläckfisk, biff, fläsk, bacon, grönsaker eller ost. Pannkakan toppas sen med majonnäs, torkade fiskflarn, torkat sjögräs och söt okonomiyaki-sås. Ordet Okonomiyaki betyder "det man gillar / ens smak" (okonomi) och "grillat" (yaki).

Du hittar Okonomiyakiställen över hela Tokyo, men roligast är det vid Tsukishima stationen. Gå upp Exit 7 och vandra längst Monja Street som är fylld på båda sidor av Okonomiyakirestauranger. Här får du grilla själv vid bordet. Varför inte anta utmaningen och äta dig igenom hela listan med 10 olika slags okonomiyaki och monjayaki (en rinnigare Tokyo-variant av rätten innehållande nudlar)? Alla på bordet delar på maten - och man blir snabbt oförskämt mätt. Men så är det också underbart gott; och kul! Bilderna kommer från ett besök i mars när vi var där och åt för första gången tillsammans med Fredriks kollega Kentaro som, inte helt otippat kommer ifrån, just det, Osaka.

okonomiyaki5.jpg
okonomiyaki.jpg
okonomiyaki2.jpg
okonomiyaki6.jpg
Okonomiyaki - en grillad japansk pannkaka / omelett mest älskad av Osaka-borna. Kallas ofta för "japansk pizza".
okonomiyaki7.jpg
okonomiyaki10.jpg
Monjayaki - en rinnigare Tokyo-variant av rätten innehållande nudlar.
okonomiyaki3.jpg
Anta utmaningen och ät dig igenom 10 olika slags okonomiyaki och monjayaki!
okonomiyaki8.jpg
okonomiyaki9.jpg

2014-05-31 05:33 1 kommentar
Kategori: Tokyo

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206