Fifty by 30

Shimokitazawa - coolast i världen

2014-11-22 03:26 3 kommentarer
Kategori: Tokyo

shimokita1.jpg

Shimokitazawa, eller Shimokita som stadsdelen kallas i folkmun, utsågs i år till världens coolaste område av tidningen Vogue. Bara en tio minuters tågresa från de folktäta och neonupplysta jättecentrumen Shibuya och Shinjuku, brer sig vinglande gränder fyllda med vintage, trendiga fik och små teaterscener ut.

Shimokita är lika trendigt som Harajuku, men utan de hysteriska folkmassorna. Här är husen lägre, atmosfären mer avslappnad, och de många restaurangerna, som serverar crepes, pizza och indisk curry, har ofta en inbjudande plats ledig på sina uteserveringar, där du kan slå dig ner med en cappuccino eller ett glas rött och titta på de stilsäkra ungdomarna som glider förbi på jakt efter de bästa vintagefynden. Området är vackert inramat av låga bostadshus och långa trädgrenar som brer sig ut mot himlen tillsammans med de ringlande elledningarna.

Om dagarna ser du hantverkare sitta utanför sina butiker i solen, långsamt arbetandes med en ny väska eller ett par skor; kanske hör du någon spela gitarr någonstans i bakgrunden. På kvällstid är området känt för sina livescener, där både musik och teater är vanliga inslag. Enligt färska undersökningar toppar Shimokita listan över var unga Tokyoiter helst vill bo i staden.

shimokita5.jpg
shimokita2.jpg
shimokita3.jpg
shimokita13.jpg
shimokita8.jpg
shimokita10.jpg
shimokita4.jpg
shimokita16.jpg
shimokita9.jpg
shimokita14.jpg
shimokita6.jpg
shimokita12.jpg
shimokita15.jpg
shimokita11.jpg

2014-11-22 03:26 3 kommentarer
Kategori: Tokyo

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206