Fifty by 30

China Town i Yokohama

2014-12-22 15:23 2 kommentarer
Kategori: Japan Runt

yokohama4.png

Yokohama är Japans näst största stad och ligger bara någon halvtimma söder om Tokyo med tåg. När man pratar om storstadsområdet Tokyo, med sina 35 miljoner invånare, så räknas Yokohama in. Förutom att vara Japans största exporthamn, och en av de historiskt viktigaste som öppnades upp för handel med utlandet i slutet av 1800-talet och därmed markerade slutet av Japans över 200-år långa isolering från omvärlden, så huserar Yokohama Asiens största China Town; även en av världens största.

I Yokohamas China Town finns över 250 kinesiska butiker och restauranger. Hit kommer du för att njuta av kinesisk mat, så väl på restaurang som street food och sötsaker, och för att handla kinesiska varor, kryddor och teer. Under kinesiska nyåret, som äger rum i januari eller februari beroende på den kinesiska lunarkalendern, så arrangeras festligheter i stadsdelen dagarna i enda. Däribland den populära kinesiska paraden, vars höjdpunkt är drakarna som skickligt bärs på pålar av en grupp människor som i rad dansar längst de snöfyllda gränderna i mimik med en drakes rörelse som flyger fram. Draken är en symbol för Kina och tros ge god lycka för det nya året.

yokohama1.png
yokohama5.png
yokohama8.png
yokohama6.png
yokohama2.png

2014-12-22 15:23 2 kommentarer
Kategori: Japan Runt

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842