Indien-bloggen

Varanasi – världens äldsta och heligaste stad

2015-12-17 10:28 Kommentera

Varanasipuff.jpg

Varanasi. Staden som aldrig gett arkeologerna en chans, eftersom den sedan tolfte århundradet före vår tide­räkning varit en vallfartsort och marknadsplats fullständigt fullproppad med liv. Välkommen till världens äldsta stad!

När livet känns grått och trist här hemma fantiserar jag om att jag är tillbaka i staden Varanasi på den heliga floden Ganges strand och ser solen gå upp och kasta ett persikofärgat ljus på trapporna ner mot vattnet. Jag frammanar minnena … vattenytan som ser ut som flytande guld i gryningstimman. Ljudet av pinglande klockor. Rösterna. Språken. Dofterna.

Läs mitt reportage från Varanasi som jag besökt så många gånger, första gången under luciahelgen 1983 och senast i mars 2014.
Då åker vi – följ med till Varanasi!

På väg till Indien. Skaffa då min Indien – personlig guide (Norstedts/Vagabond 2013) som bland annat innehåller ett fylligt kapitel om Varanasi. Beställ här så har du guideboken inom några dagar.

2015-12-17 10:28 Kommentera

Per J Andersson

Jag är redaktör på Vagabond sedan starten 1987 - och därtill besatt av Indien, som jag ständigt reser till. Senaste 30 åren har det blivit hundratals reportage och hittills fem böcker om landet, senast dokumentärromanen New Delhi-Borås. Har du frågor om Indien? Maila per@vagabond.se.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206