Inre och yttre resor

Brisbane - sol - värme och en alldeles otrolig livsglädje!

2016-08-22 14:05 Kommentera

Brisbane - Queenslands huvudstad är som en enda stor glädjemagnet. Alla är vänliga och hjälpsamma - står man med kartan i hand så kommer genast någon fram och vill hjälpa till! Sinnebilden av pigga glada och gästvänliga australiensare! Efter en nattflygning från Singapore landar vi tidigt på morgonen i Brisbane - taxi till mycket trevliga och personliga Inchcolm boutiquehotell. Trots att klockan bara är halv åtta på morgonen så får vi rummet direkt - varmt välkomnade av personalen - tog en lätt frukost innan vi gav oss ut i vimlet. Lyckades efter vissa vedermöder och mycket hjälp hitta Old windmill - Brisbanes äldsta byggnad - nja kanske inte värd att leta så mycket efter men kul att ha sett. Stadshuset var betydligt enklare att hitta - en glad byggnad framför ett torg fullt av liv. Kände oss lätt jetlagade - gick ner till Eagle Street Pier - bara att komma dit och se floden med alla båtar och den vackra bron piggade upp. In på Sake - en mycket bra japansk restaurang - här blev vi omhändertagna och välkomnade med både värme och glädje. Åt ljuvlig mat - drack gott vin och vips var vi som nya människor igen.

Eagle Street är fantastiskt fint - massor av trevliga och livfulla restauranger och barer - ja man blir glad här också! Vi tar oss upp på Queen Street - shoppingstråket med alla tänkbara butiker - alltifrån H& M till Dior och Chanel hittar man downtown. Börjar bli sugna på kaffe ( ja har redan tagit ett par på hotellet och Starbucks) men så faller mina ögon på Noosa - en choklad - och kaffebutik/ med ljuvligt kaffe och en sorts Rocky Road choklad med recept från nuvarande ägarens farfar - så otroligt god!

Strosar vidare - träffar en massa trevliga människor och tar en öl tillsammans med Mick och Jade som vi träffar i hotellets mysiga bar. Dags att klä om för middag och sedan väntar nog sängen - kommer mycket mera om Brisbane senare!

image.jpeg
Trevliga Queensstreet!
image.jpeg
En av Brisbanes äldre sevärdheter ( staden är ung - tidigt 1900-tal blir gammalt)
image.jpeg
Noosa Chocolate Factory
image.jpeg
Den gamla kvarnen!

2016-08-22 14:05 Kommentera

Anonym 1579269464

Jag är forskare, författare, psykolog och föreläsare med en aldrig sinande passion - att resa. Se och uppleva så mycket som möjligt. Börjar planera nästa resa redan på flyget hem. Har förmånen att resa både i jobb och privat samt att kunna jobba var som helst i världen. Är lite av en "country collector" - hunnit med 80 länder hittills och fler ska det bli.
I bloggen lyfter jag fram hur resor påverkar ens inre, hur man förändras och utvecklas. Ger tips på speciella "high lights" - alltifrån städer, natur och stränder till restauranger och mycket annat.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206