Inre och yttre resor

Fortitude Valley - spännande stadsdel i Brisbane

2016-08-29 15:14 Kommentera

Vid första ögonkastet känns Brisbane inte som den storstad den faktiskt är, men efter ett par dagar där upptäcker vi att staden faktiskt är nästan dubbelt så stor som Stockholm! Kanske är det den varma, vänliga och hjälpsamma atmosfären som lurar en?

En av våra absoluta favoriter blev stadsdelen Fortitude Valley. För mig kändes den som ett mellanting mellan Berlin Mitte/ Kreuzberg och Notting Hill i London - men kanske lite mera "raw" - inte riktigt lika tillrättalagt. Promenerade dit via Chinatown och det första vi mötte var klubbar och hotell med - kanske ? - ett lite tvivelaktigt rykte - men så plötsligt hamnade vi på en extremt intressant liten gatstump -Winn Lane -mysiga kaféer - butiker och ett hamburgerhak där i princip alla businessfolk verkade luncha - supertrevligt men för tidigt för lunch för oss. Flöt vidare - ja så kändes det - förbi några trista gator - innan ögonen spärrades upp / kolla den gatan och så hamnar vi på en av de mera spännande designgator jag någonsin sett! Möbler / kläder / hippa kaféer och sist men inte minst - extremt trevliga människor. Missa inte Clickon Furniture - superläckra möbler och för den som är nyfiken på australiensiskt mode så är Isov and Peppa en guldgruva!

Sugna på kaffe och hamnade på Jaimies Espresso - ett extremt läckert kafé! Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det? En enkel barack med uteplats på en liten asfalterad bakgård - nej så känns det ju inte alls utan som en plats där man kan hänga i timmar - dricka utsökt kaffe - luncha - prata med en massa trevliga människor och lyssna på superbra musik! Förändringen här både syns och känns - bakgårdar som plötsligt ersatts av läckra arkitektoniska skapelser - risiga bilar som får lämna plats för BMW suvar och Lexus - en stadsdel i spännande omvandling.

Börjar bli hungriga och plötsligt befinner vi oss på James Street - en helt underbar gata. Får syn på Harveys - en restaurang som ser mycket trevlig ut - är fullsatt både ute och inne så när som på ett enda bord. Äter en fantastisk lunch - köket är en mix mellan australiensiskt och italienskt när det är som bäst. Sitter ute och njuter länge av det goda vinet - beställer in ostar - svårt att slita oss men dags att upptäcka mera av Brisbane!

image1.jpeg


Winn Lane


image1-1.jpeg


Utan för Ison och Peppa som har massor av läckra australiensiska kläder

image1-2.jpeg


Jaime's Espressobar gav oss nya vänner och oförglömliga minnen

image1-3.jpeg


Vad som dolde sig bakom dörrarna på detta hotell lyckades vi aldrig lista ut!

image1-4.jpeg


Underbar möbeldesign hos Clickon

2016-08-29 15:14 Kommentera

Anonym 1579269464

Jag är forskare, författare, psykolog och föreläsare med en aldrig sinande passion - att resa. Se och uppleva så mycket som möjligt. Börjar planera nästa resa redan på flyget hem. Har förmånen att resa både i jobb och privat samt att kunna jobba var som helst i världen. Är lite av en "country collector" - hunnit med 80 länder hittills och fler ska det bli.
I bloggen lyfter jag fram hur resor påverkar ens inre, hur man förändras och utvecklas. Ger tips på speciella "high lights" - alltifrån städer, natur och stränder till restauranger och mycket annat.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206