Norge i ett nötskal

Hytte-hybris

2015-01-11 20:13 1 kommentar

w-jul.jpg
Fulländad jul-idyll, en norsk standard.

Lite sent så här när ingen vill tänka på julen längre, men denna "rom-julen" (inte en jul i Rom, utan norsk referens till tiden som äger rum mellan jul och nyår) hälsade jag på i den här stugan i fjällen. Liksom…what? Detta är en fritidsstuga som familjen spenderar ett par veckor om året i! Jag var förberedd på en spartansk stuga á la stugor-vi-hyrde-på-små-svenska-fjäll i min barndom, och så går jag rakt in i denna norska fulländade jul-idyll-saga. I de tre andra stugor jag hälsade på i såg det inte mindre ståtligt ut. De ställen jag bott på i mitt liv framstår lika fina som en förrådsbod i jämförelse med deras vinterstugor, vars största problem är att de inte blir använda nog.

Norrmännen och deras hytte-hybris alltså. Jag får mindervärdeskomplex.

2015-01-11 20:13 1 kommentar

Anonym 1057764695

Landet där helgaktiviteten alltid är hyttetur, lunchmackan och North Face-väskan är dominerande religioner, det råder fullständig matvarukommunism och som förargligt nog fick Skandinaviens vackraste vyer. Jag har flyttat hit intet ont anandes om att vårt kära grannland inte är att förväxla med Sverige.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206