Vår man på Mallorca

Vårtecken!

2015-03-17 16:39 Kommentera
Kategori: mallorca, tips & sånt, vardag

varkanslor_2015_vagabond_web.jpg
Motorcyklister; också ett säkert vårtecken.

Mars månad betyder att våren är här och mellan förra helgens vår-kick-off med nyetablerade "Fira de la Gamba de Sóller" i Sóller & Port de Sóller och helgens stora Mallorca Rally, så kan man även iaktta följande säkra vårtecken;

# Jag kan stundtals jobba med öppet fönster och jag vaknar utan att frysa.

# Vår kära spårvagn mellan Sóller & Port de Sóller kör nya tider.

# Flygplatsen är full. Kanske inte riktigt än, men skillnaden från vinterns nästan ödsligt ekande betongpalats till surr och stim och sega bagageband är synnerligen påtaglig.

# Vandrarna går på led. I just i våra trakter betyder "mer folk" främst vandrare som om vartannat söker sig upp i Mallorcas fantastiska högland.

# Och mer folk betyder ju också att allt öppnar upp igen. I vissa fall till och med på söndagar. Caféer och butiker som stått igenbommade sedan mitten av december har nu öppet igen som om inget har hänt. Vilket är supertrevligt.

# Polisen tar åter på sig "sträng-hatten" och slutar se mellan fingrarna på både snett parkerade bilar och hundar som inte går i koppel.

# Och cyklisterna är här igen. "En masse!" Proffs och amatörer slåss om utrymmet på de smala bergsvägarna medan bilisterna växlar mellan djupa suckar och hyttande nävar.

Men förutom cyklister och sura bilister, poliser, vandrare och caféer, så har vi blommande träd, leenden gubbar, porlande bäckar, grönare gräs, varma dagar och kalla nätter, hällande regn, skinande sol, hundbajs och överfulla sopor.

Med andra ord, allt börjar bli som vanligt och vi går sakta men säker mot sommar, värme och högsäsong!

Välkomna!

2015-03-17 16:39 Kommentera
Kategori: mallorca, tips & sånt, vardag

Anonym 760497361

Jag heter Martin och jag växlar mitt boende mellan Mallorca & Stockholm. Jag är fotograf & creative director på Défenseur de la Foi och ena halvan av bandet Sonicfleet. Skriver och fotar om självklarheter, hemligheter och eventuellt några oklarheter, men framför allt om mitt magiska Mallorca. Finns även på Twitter & Instagram.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206