Med en ryggsäck i Sydamerika

Pride i Colombia

2016-07-04 02:04 Kommentera

Pride i Colombia är inte i närheten av vad det är i Sverige. Här har festligheten bytts ut mot något mer politiskt. Det är slagord som handlar om polisvåld, diskriminering och mänskliga rättigheter. Det är mycket mer oorganiserat men samtidigt är det fullt av ungdomar, mestadels ungdomar. Det är en syn som gör en stolt. Hur unga är de som vågar ta steget utanför garderoben och kräva sina rättigheter.

Mellan 2013-2014 anmäldes 440 hatbrott mot HBTQ-personer enligt organisationen Colombia Diversa... av de som alltså anmälts. Mörkertalet är långt större. För bara några månader sedan diskriminerades jag själv tillsammans med min pojkvän. Vi hade anlänt till ett hotell vid karibiska kusten med min bästa väninna och hennes man. Jag hade inte sett min pojkvän på flera veckor och var så klart både kram- och pussvänlig, precis som vilket par som helst. Men till skillnad från vilket par som helst blev vi ombedda att lämna hotellet omedelbart då det fanns barnfamiljer på plats. Detta tillsammans med alla blickar, kommentarer och förolämpningar man får ta emot som öppet homosexuellt par gör att Pride här är mycket mer än bara flaggviftande och twerkande till musik.

2.jpg
3.jpg
7.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
15.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
21.jpg
22.jpg

2016-07-04 02:04 Kommentera

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842