Med en ryggsäck i Sydamerika

En helg i Karibien

2016-07-10 19:54 Kommentera

Jag minns när jag var liten, hur alla mina svenska vänner brukade säga "I helgen ska vi till landet". Jag fattade aldrig riktigt vad de menade utan tänkte alltid "Vaddå landet, menaru Sverige eller?". Det blev något av en grej. Det lät nästan lite mystiskt, sådär smått legendariskt, typ som Narnia. Detta landet.

Jag kom aldrig till landet. Det närmsta blev någon annans land och när jag väl kom till Obbola utanför Umeå så var det liksom inte så wow som jag hade föreställt mig. Narnia var visserligen fint men min tid där spenderade jag mest ensam fiskandes till stanken av ortens pappersbruk och rasistiska slagord från raggare. Ahhhh, minnen.

Nu när jag bor i Colombia har jag fortfarande inget "land" även om jag kanske skulle ha råd med ett. Snarare har jag antagit den colombianska varianten av landet. För när jag nu säger "Jag ska till landet" så köper jag en biljett till karibiska kusten (yep, in yo face) vilket jag gjorde denna helg.

Jag måste erkänna att jag fortfarande inte varit i Colombias kustpärla Cartagena men däremot känner jag Santa Marta utan och innan. Något som egentligen inte är så mycket att skryta över. Santa Marta är till största delen en typisk turiststad i charterstil. Enda anledningen till att du skulle stanna här är den gamla stadsdelen eller för att ha som en bas för utflykter.

Det bästa tipset för en avslappnad semester i riktig karibisk stil är att hitta ett schysst hotell i Palomino. Här hittar du allt från lyxiga hotellrum till ekonomiska familjestugor eller till och med bara en hängmatta beroende på vad du föredrar.


IMG_9643.JPG
FullSizeRender.jpg
IMG_9652.JPG
Att tända en brasa på stranden med allt bråte och trä som ligger i sanden, knäcka en öl (i mitt fall en lemonad) och kolla in natthimlen är ren magi.
IMG_9655.JPG
IMG_9719.JPG
Palomino kanske kan skryta med mindre turister men här är vågorna lite kraftigare. Resultatet? Sand överallt.
IMG_9909.JPG
Träd som legat i vattnet... sjukt vackert.
FullSizeRender[1].jpg
Någon måste hålla stränderna säkra.
IMG_9875.JPG
IMG_9953.JPG
Motorcykeltaxi är det snabbaste sättet och ett relativt billigt sätt att ta sig runt i Palomino.
IMG_9688.JPG

2016-07-10 19:54 Kommentera

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842