Resa • Fota • Skriva

Höststorm på Kitö

2013-11-10 12:21 Kommentera

Vaknar med ett ryck. Solen skiner eldgul genom de glest vävda gardinerna och Johanna rusar förvirrat runt utanför i nattlinne och med kameran i högsta hugg. En mäktig höststorm har sitt grepp om havet och ljuset är magiskt.

Lika förvirrad rusar jag runt stugan i jakt på strumpor, mössa och minneskort till kameran.

Havsnivån har stigit minst en meter sedan igår och den intilliggande bastun badar i vågor. Instagram släng dig i väggen - här behövs inga filter. Ljuset skiftar så ofta att den ena exponeringen inte hinner bli den andra lik.

Resten får bilder berätta om..

IMG_2305.JPG
Det går vilt till på havet.
IMG_2333.JPG
Plötsligt händer det. Inspirationen infinner sig och man springer runt som en tok för att fånga känslan. Glömmer vind, regn och kyla. Och att man vaknat för bara två minuter sedan samt är lite osäker på om man satte på sig kläderna rätt.
IMG_2289.JPG
Havet inpå knuten. Vattentunnan känns lite överflödig då vatten rör sig såväl vertikalt som horisontellt.
IMG_2346.JPG
Badhuset badar.
IMG_2330.JPG
Ljusets skiftningar går fort. Från glimrande gult till dovt blått. Instagrams filter känns med ens överflödiga.
IMG_2332.JPG
IMG_2329.JPG
Johanna och ljuset
IMG_2327.JPG
Vad hände? Undrar vi när vi till slut börjat frysa, bli hungriga och sugna på kaffe och värme. Från verandan blickar vi ut över ett landskap som inte fanns här igår.
IMG_2343.JPG
Tinar upp framför en sprakande brasa. Dricker för varmt kaffe och lyssnar till hjärtskärande nyheter om tyfonen Haiyan på finlandssvensk radio. 20 meter per sekund på Kitö är inte i närheten av 80 meter per sekund på Filippinerna. För stort för att ta in.

2013-11-10 12:21 Kommentera

Anonym 734434842

Frilans. Fotograf. Journalist. Föreläsare.
Som allra helst reser, berättar om resor och inspirerar till resor. Nära och långt bort. Yttre och inre. Med bilder och ord som flätar allt samman.

Det finns alltid nya vinklar där ute...

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842