Resa • Fota • Skriva

Kilimanjaro - Enda vägen är upp!

2014-09-04 17:30 Kommentera

För två veckor sedan satt jag framför datorn på frilansloftet. Läste mejl och plötsligt låg det där - mitt drömuppdrag i inboxen.

Kilimanjaro om två veckor? Avsändare Tobias Larsson, Vagabondchefen.

Ehhhh, tänkte jag. JA! ( hann tänka några varv på att lämna familjen i 11 dagar, bromsa inkommande jobb och att jag kanske borde hinna träna lite iofs...)

Nu sitter jag här på hotell Protea Aichi, utanför Moshi, alldeles precis nedanför Kilimanjaros mäktiga hydda. Har ännu inte sett utmaningen i vitögat än men spänningen ligger i luften hos expeditionens 16 deltagare och de peppande ledarna Linnéa Grahn och Jonas Sundqvist från Expeditionsresor.

Det är Expeditionsresor i samarbete med Vagabonds läsarresa som står för det fantastiska upplägget - och deras samlade plan är att vi når toppen på onsdag, nästa vecka, med start imorgonbitti.

Reportaget jag ska skriva och fota om upplevelsen ska publiceras i Vagabond nästa år.

"Det är tjänstefel att inte nå toppen" - Tobias inlägg på min fb idag.

Jahapp! Enda vägen är tydligt och bestämt upp.

Flyg.jpg
Sverigen visar sin vackraste sida när vi lyfter mot Amsterdam för ett mellanstopp på vägen mot Kilimanjaro.
2014-09-03 09.48.20-1.jpg
Laddad. Spänd. Förväntansfull. Lite rädd. Nervös. Sjukt taggad. I förnekan inför att det kommer att bli tufft.
2014-09-03 11.05.18.jpg
Känns lite extra nu.
Kilimanjaro-flygplats.jpg
Framme. I mörker och så sjukt sugen på att se mig omkring..

2014-09-04 17:30 Kommentera

Anonym 734434842

Frilans. Fotograf. Journalist. Föreläsare.
Som allra helst reser, berättar om resor och inspirerar till resor. Nära och långt bort. Yttre och inre. Med bilder och ord som flätar allt samman.

Det finns alltid nya vinklar där ute...

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842