Resa med barn-bloggen

Bota sprutskräcken

2013-04-17 08:21 Kommentera
Kategori: Hälsa

vaccinteckning.jpg
Att förbereda barnet inför vaccinationen – gärna genom att konkreta rita upp vad som ska hända på ett papper – är ett helt ovärderligt tips.

Igår kväll presenterade vi fakta för 3-åringen: nu är det dags att ta vaccinspruta inför resan. Han protesterade vilt genom att lägga sig under matbordet och skrika i tio minuter. Någon spruta tänkte han inte ta.

Men när protesterna avtagit så ritade vi hur allting skulle gå till: Att vi skulle åka till vaccinationsmottagningen, kanske få ta en nummerlapp, sitta i ett väntrum och så bli uppropad. Där inne i ett rum blir armen tvättad. Och så kommer sprutan och den gör bara lite ont.

Sedan bestämde vi att han skulle få tre tatueringar på armarna som han skulle kunna visa för den som ska ge sprutan.

Och så hittade vi en film på 1177.se. Har ni sett deras barnavdelning? Bläckfisken Billy skulle åka till sjukhuset och bli stucken i armen. Visserligen skulle billy få medicin i armen, inte ta vaccin. Men den fyllde sitt syfte ändå. Här är filmen.

Plötsligt kändes det inte alls så farlig med ett stick, tyckte treåringen. Snarare lite spännande. Återstår att se vad han tycker när det väl är dags!

Mina bästa tips för att förbereda barnet för vaccinationen:
1. Prata och rita konkret upp vad som ska hända.
2. Lek vaccinationsmottagning!
3. Var ärlig. Det kan göra lite ont – men det går över.

Har du fler tips? Kommentera!

2013-04-17 08:21 Kommentera
Kategori: Hälsa

Anonym 283429936

Frilansjournalist och trogen Vagabondmedarbetare. Mamma till Anton, 4 år, och Alice, 2 år. Jag trivs som bäst när barnen är med på resan och vill visa dem världen. Vi har seglat i Grekland, flugit mellan öar i Karibien, vandrat på Mallorca, bilat Lanzarote runt och mycket mer. Jag vurmar dessutom för ett ansvarsfullt resande, och vill bidra till att världen ska vinna på vårt resande – inte tvärtom.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842