Resa med barn-bloggen

Magsjukehotellet är nog snart renast i hela Alanya!

2013-07-30 23:51 Kommentera
Kategori: Charterresor, Hälsa

Magsjuka ungar på ett hotell i Turkiet. Vilken mardröm.

Totalt har 42 personer tvingats söka läkarvård efter att ha smittats av magsjukeepidemin på turistorten Alanya. Enligt Fritidsresor är 19 av dem svenskar, och de flesta har bott på ett fyrstjärnigt hotell Blue Village-hotell som heter Pascha Bay. Det är framför allt barn som insjuknat.

På hotellet utreds nu vad som orsakat utbrottet. Man har gjort ett 40-tal tester på mat, vatten och personal, och väntar fortfarande på många provsvar. Dessutom jobbar personalen med att desinficera hela anläggningen.

Nu är frågan om Fritidsresor gör rätt som inte låter oroliga småbarnsföräldrar som ska vistas just på Pascha Bay den närmaste veckan att fritt avboka sina resor. Fritidsresor meddelade nämligen nu på kvällen att normala av- och ombokningsregler gäller.

Frtidsresor skriver att inga fler barn blivit sjuka, att utbrottet verkar ha passerat sin topp, och att de första provsvaren visat sig vara okej, enligt ett pressmeddelande som ni kan läsa här:
http://www.fritidsresor.se/Blandade-Sidor/16771/1
61399/

Logiskt sett är antagligen risken att insjukna liten. Men modershjärtat känner något annat.

Faktum är ju att det fortfarande inte är klart vad som orsakat utbrottet. Och spontant tror jag att Fritidsresor hade vunnit en och annan stilpoäng om man tillåtit fri avbokning ett par dygn framöver.

Sedan återgår förstås ordningen till det normala. För det där hotellet kommer ju snart att vara renare än något annat i hela Alanya!

2013-07-30 23:51 Kommentera
Kategori: Charterresor, Hälsa

Anonym 283429936

Frilansjournalist och trogen Vagabondmedarbetare. Mamma till Anton, 4 år, och Alice, 2 år. Jag trivs som bäst när barnen är med på resan och vill visa dem världen. Vi har seglat i Grekland, flugit mellan öar i Karibien, vandrat på Mallorca, bilat Lanzarote runt och mycket mer. Jag vurmar dessutom för ett ansvarsfullt resande, och vill bidra till att världen ska vinna på vårt resande – inte tvärtom.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842