Resa med barn-bloggen

Hit åker charterbebisarna!

2013-09-04 15:49 1 kommentar
Kategori: Charterresor, Resmål

charterbebisar.jpg
Barnpool på Blue Village-hotell.

Vart reser barnfamiljer med små barn när de väljer charter? Jo, i somras var de på Mallorca och i Turkiet. Nu till vintern åker de till Gran Canaria, Teneriffa och Phuket. Dessa resmål är överlägset populärast bland familjer med barn under två år.

Topplistorna från Ving och Fritidsresor är påfallande lika. Och det bisarra är att jag själv har bidragit till statistiken. I maj var vi i Turkiet. Om några veckor reser jag och familjen till Mallorca.

Båda charterbolagen påpekar att deras egna familjehotell är väldigt populära bland barnfamiljerna. Säkert för att de verkligen är barnanpassade, med alltifrån familjebufféer, barnunderhållning och barnpooler.

Här är topplistorna!

Sommaren 2013 (Fritidsresor):
1. Turkiet
2. Mallorca
3. Cypern
4. Rhodos
5. Kreta

Sommar 2013 (Ving):
1. Mallorca
2. Antalya (Side, Alanya, Antalya osv)
3. Rhodos
4. Cypern
5. Gran Canaria

Vinter 2013/14 (Fritidsresor):
1. Gran Canaria
2. Phuket
3. Teneriffa
4. Krabi
5. Lanzarote

Vinter 2013/14 (Ving):
1. Gran Canaria
2. Teneriffa
3. Turkiet (Antalya) (populärast i oktober och mars som räknas som vintermånader)
4. Phuket
5. Hurghada (räkna med ras nu när alla resor är inställda fram till årsskiftet)

2013-09-04 15:49 1 kommentar
Kategori: Charterresor, Resmål

Anonym 283429936

Frilansjournalist och trogen Vagabondmedarbetare. Mamma till Anton, 4 år, och Alice, 2 år. Jag trivs som bäst när barnen är med på resan och vill visa dem världen. Vi har seglat i Grekland, flugit mellan öar i Karibien, vandrat på Mallorca, bilat Lanzarote runt och mycket mer. Jag vurmar dessutom för ett ansvarsfullt resande, och vill bidra till att världen ska vinna på vårt resande – inte tvärtom.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842