Resa med barn-bloggen

Mardrömmar av marsipan

2013-11-25 11:30 Kommentera
Kategori: Resmål, Tallinn

marsipanhuvuden.jpg
Välkommen ned i källaren...

Tallinn gör en stor grej av sin långa historia av marsipanmakeri. Enligt en legend uppfanns marsipanen i Tallinn, av en apotekslärling. Om detta är sant tvista de lärde. Hur som helst så finns det en del kul marsipankonst att beskåda här. Dessutom kan man själv prova på det här med att göra marsipanfigurer.

marsipanmus.jpg
En trappa upp är konstverken lite sötare.

På Pikk Street 40, en av de vackra kullerstensbelagda turiststråken i gamla stan ligger Marsipangalleriet. För 3,50 euro får du en liten klutt marsipan, tillgång till färger och verktyg samt en lite tom plastlåda som du kan ta hem ditt marsipankonstverk i.

marsipan2.jpg
Skaparverstad för barn och vuxna.

Vi dråsade in där under vårt Tallinnbesök. Barnen tyckte att det var jätteroligt. Tvååriga Alice tillverkade en nyckelpiga – en brun klumpformad sak. Fyraåriga Anton lyckades med lite hjälp skapa en glad fisk, och en alldeles knallröd nyckelpiga med bestämda svarta prickar och något argsint uppsyn.

I källaren gömde sig en bisarr utställning, bland annat några marsipanhuvuden. Hoppas du inte får mardrömmar. :-)

http://martsipan.ee/en/galeriist

2013-11-25 11:30 Kommentera
Kategori: Resmål, Tallinn

Anonym 283429936

Frilansjournalist och trogen Vagabondmedarbetare. Mamma till Anton, 4 år, och Alice, 2 år. Jag trivs som bäst när barnen är med på resan och vill visa dem världen. Vi har seglat i Grekland, flugit mellan öar i Karibien, vandrat på Mallorca, bilat Lanzarote runt och mycket mer. Jag vurmar dessutom för ett ansvarsfullt resande, och vill bidra till att världen ska vinna på vårt resande – inte tvärtom.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842