Resa med barn-bloggen

Tallinns äldsta kafé

2013-11-28 16:32 2 kommentarer
Kategori: Resmål, Tallinn

pariserkoppar.jpg
Koppar åker karusell.

I ett av fönstren ut mot gatan snurrar ett pariserhjul med kaffekoppar. Det är det som gör att vi först stannar till vid Cafe Maiasmokk, i Tallinns gamla stad. Barnen vill titta. Strax därpå kommer vi på att vi måste värma oss. Tillråga på allt är vi sugna på kaffe.

Väl därinne dröjer det innan kaffet kommer. Servicen är så långsam att man undrar om personalen har lika många år på nacken som kafét. I denna byggnad påstås det nämligen ha pågått sötsakstillverkning ända sedan 1864, och interiören andas historia. En spegelsal med runda kafébord i ädelträ, klinkergolv, röda plyschsoffor och ett bedårande mönstrat tak. En disk proppfull av bakverk, och hyllor fulla av tjusiga presentförpackningar.

I anslutning till själva kafét finns en liten butik som säljer marsipan, choklad och annat sött. Kafét ligger bara ett kvarter från Rådhustorget i gamla stan, i Tallinns mest turisttäta kvarter. Men Maiasmokk är ingen turistfälla, utan en upplevelse.

http://www.kalev.ee/en/maiasmokk-cafe/cafe
Adress: Pikk tn 16, Tallinn

kaffekopp.jpg
Hälften varm choklad och hälften kaffe. Om nån gillar det.
portratt_fran_forr.jpg
Inramad bild från förr.
interior.jpg
Och kafét idag.

2013-11-28 16:32 2 kommentarer
Kategori: Resmål, Tallinn

Anonym 283429936

Frilansjournalist och trogen Vagabondmedarbetare. Mamma till Anton, 4 år, och Alice, 2 år. Jag trivs som bäst när barnen är med på resan och vill visa dem världen. Vi har seglat i Grekland, flugit mellan öar i Karibien, vandrat på Mallorca, bilat Lanzarote runt och mycket mer. Jag vurmar dessutom för ett ansvarsfullt resande, och vill bidra till att världen ska vinna på vårt resande – inte tvärtom.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842