Resa med barn-bloggen

Barnklubb – nu hos typ alla

2014-03-05 09:28 2 kommentarer
Kategori: Charterresor

charterpool.jpg
Foto: Thinkstock

Sist ut? Nu meddelar charterarrangören Apollo att man startar barnklubb i egen regi. För att hålla isär alla lurviga jättestora gosedjur så har alltså Fritidsresor valt Bamse som maskot, och Ving har Lollo och Bernie.
Apollos maskotar ska heta Polly och Mino.

Aktiviteterna i Apollos barnklubb är öppna för barn mellan 4 och 11 år, och den kostar 495 kronor per vecka. Man anmäler barnet redan när man bokar resan.

På den punkten har arrangörerna valt lite olika upplägg. Hos Ving betalar man för varje separat aktivitet (ofta 2 timmar på förmiddagen) och man kan boka bara någon timme innan den börjar. Fritidsresor däremot vill att man bokar barnklubben redan innan man reser och betalar för hela veckan. Där är det vanligtvis aktiviteter fem dagar i rad, ett par timmar varje gång.

Sajten Barnsemester har gjort en bra jämförelse mellan de olika arrangörernas upplägg.

Till saken hör att många charterhotell har egna barnaktiviteter. Så i Apollos utbud har det även tidigare funnits hotell med barnklubbar – med de är vanligtvis på tyska eller engelska. Det som är nytt är alltså att Apollo startar barnklubb i egen regi, med skandinavisktalande personal.

Apollos barnklubb lanseras på två populära familjehotell – Mythos Bech på Rhodos och Kava Side i Turkiet. Jag antar att det blir fler nästa sommar om satsningen slår väl ut.

2014-03-05 09:28 2 kommentarer
Kategori: Charterresor

Anonym 283429936

Frilansjournalist och trogen Vagabondmedarbetare. Mamma till Anton, 4 år, och Alice, 2 år. Jag trivs som bäst när barnen är med på resan och vill visa dem världen. Vi har seglat i Grekland, flugit mellan öar i Karibien, vandrat på Mallorca, bilat Lanzarote runt och mycket mer. Jag vurmar dessutom för ett ansvarsfullt resande, och vill bidra till att världen ska vinna på vårt resande – inte tvärtom.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206