Annons
Annons
Nyhet

Galapagos hotat

Galapagosöarnas unika natur är i fara. Ecuadors president Rafael Correa överväger nu att tillfälligt begränsa turismen och införa restriktioner för befolkningen för att förebygga ytterligare skada på naturen. President Rafael Correa undertecknade på tisdagen en förordning med krisåtgärder för att komma till rätta med problemen. Han avslöjade inga detaljer om restriktionerna men sade att regeringen

Text: Redaktionen • 2007-04-12 Uppdaterad 2007-04-12

Galapagosöarnas unika natur är i fara. Ecuadors president Rafael Correa överväger nu att tillfälligt begränsa turismen och införa restriktioner för befolkningen för att förebygga ytterligare skada på naturen.

President Rafael Correa undertecknade på tisdagen en förordning med krisåtgärder för att komma till rätta med problemen. Han avslöjade inga detaljer om restriktionerna men sade att regeringen överväger att dra in en del turismtillstånd.

Andra faktorer som hotar Galapagos känsliga ekosystem är den stadiga befolkningsökningen, tjuvfiske, samt en gradvis spridning av yttre arter som riskerar att slå ut öarnas djur och växtliv.

De vulkaniska öarna är belägna runt 100 mil utanför Ecuadors västkust och är hem till bland annat hundraåriga sköldpaddor, blåfotade havssulor och havsleguaner. Galapagos anses vara ett av världens mest unika ekosystem och inspirerade Charles Darwin till hans teori om arternas uppkomst. Tusentals turister besöker Galapagos årligen.

En FN-delegation besöker för tillfället Galapagos för att avgöra om det unika världsarvet ska förklaras som hotat.


Text: Redaktionen • 2007-04-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top