Annons
Annons
Annons
Kasta dig i böljorna och lär dig surfa på Gran Canaria. Foto: Istock

Kasta dig i böljorna och lär dig surfa på Gran Canaria. Foto: Istock

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Spanska Turistbyrån
Partner

Gran Canaria: Semesterparadiset som är okänd surfingpärla

Dag efter dag rullar de in mot land. På Gran Canaria behöver du inte vänta på vågorna – det är bara att kasta sig upp på brädan. Här är fem bra surfingställen du inte får missa på den älskade semesterön.

Text: Spanska Turistbyrån • 2016-05-06 Uppdaterad 2021-06-23

Omgiven av Atlanten ligger Gran Canaria, en av öarna i den populära ögruppen Kanarieöarna. Det älskade resmålet är känt för sina fantastiska sol- och badmöjligheter, men visste du att förhållandena på Gran Canaria även lämpar sig bra för surfing av alla de slag – kitesurfing, vindsurfing, vanlig surfing eller bodyboarding. Det är bara att välja!

Det varma klimatet med 19-25 grader året om och de olika typerna av vågor lockar surfare från hela Europa. Något som däremot är okänt för många svenskar.

Är du redan inbiten fantast borde du testa ön åtminstone en gång i livet – du kommer inte bli besviken på de imponerande vågorna som tonar upp sig. Och för dig som är nybörjare finns det medelstora varianter att lära sig bemästra. Ön har dessutom många surfskolor där du kan gå kurser och förbättra din teknik eller bara komma igång. Låter det lockande?

Här är listan med fem bra surfställen på den populära semesterön.

Las Canteras

1. Gran Canaria kan skryta med ett av landets bästa ställen för att lära sig surfa. I Las Palmas finns nämligen den citynära stranden Las Canteras. Den är drygt 3 kilometer lång och här kan du rida på vågorna året om. På stranden kan du dessutom hyra utrusning om du inte själv äger någon – smart och smidigt. Från flygplatsen till Las Palmas tar det cirka 25 minuter med buss.

Gran Canaria: Semesterparadiset som är okänd surfingpärla
Längs med Las Canteras kan du hyra surfutrustning. Foto: Istock

Pozo Izquierdo

2. Mellan Gran Canarias flygplats och välkända Playa del Ingles ligger den idylliska lilla byn Pozo Izquierdo. Dess strand har fött flera stora surfstjärnor och är ett hett resmål för surfare – mycket på grund av den speciella vind som skapas där under våren och sommaren och som ger fantastiska vågor. Under de här två årstiderna lämpar sig stranden bäst för de som är lite mer erfarna. Under vintern och hösten är Pozo Izquierdo dock även ett bra surfingställe för nybörjare. Till Pozo Izquierdo tar det cirka 20 minuter från flygplatsen med buss.

Maspalomas

3. Maspalomas ligger på Gran Canarias sydÙ�stra kust. Turistorten är mest känd för sina sanddynor men även här finns det bra surfingförhållanden, särskilt vid området runt Maspalomas fyr. Hit tar du dig enkelt till fots från centrum. Till Maspalomas tar det cirka 40 minuter från flygplatsen med buss.

Gran Canaria: Semesterparadiset som är okänd surfingpärla
Området kring Maspalomas fyr är ett populärt surfingställe. Foto: Istock

Playa del Aguila

4. Playa del Aguila är en stenig strand vid kusten av orterna San Augustin och Bahia Feliz. Det här kanske inte världens bästa ställe att bada på. Men stranden lämpar sig mycket bra för vindsurfing, både för dig som är nybörjare eller mer en avancerad utövare. Från flygplatsen till San Augustin tar det cirka 40 minuter med buss.

Anfi del Mar

5. Arguineguín hittar du på Gran Canarias sydkust. I området kring den mysiga byn finns den anlagda stranden Anfi del Mar. Där kan du njuta av kritvit sand, kristallklart vatten och fina vågor. Det är bara att ta brädan och kasta dig i plurret! Från flygplatsen till Arguineguíntar det cirka en timme med buss.

Vinn en surfingresa med dina vänner till Las Palmas – så tävlar du

16 höjdpunkter längs Camino de Santiago

Här utspelar sig nya säsongen av Game of Thrones

San Sebastián: Årets kulturhuvudstad är ett av världens bästa resmål

Sex favoriter du måste besöka på Costa Brava

Guide: Extremadura, Spanien

Extremadura: Varva ner i Spaniens lugnaste hörn


Text: Spanska Turistbyrån • 2016-05-06
PartnerSpanienGran CanariaListorUnderbara Spanien

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top