Annons
Annons
Krabi i södra Thailand är ett av de resmål som bokas mest till nästa julhelg. Foto: Thinkstock

Krabi i södra Thailand är ett av de resmål som bokas mest till nästa julhelg. Foto: Thinkstock

Nyhet

Rusning efter nästa års julresor

Vissa är tidigt ute. Redan nu har bokningen av charterresor till nästa jul tagit fart. Ett charterbolag rapporterar att man sålt 40 procent fler jul- och nyårsresor jämfört med förra året.

Text: Per J Andersson • 2014-01-22 Uppdaterad 2014-01-22

Några av orsakerna bakom den 40-procentiga ökningen av jul-och nyårsbokningar hos charterbolaget Fritidsresor är att 2014 blir ett tredje år av löntagarjul med lång ledighet mot få uttagna semesterdagar – och det faktum att förra årets julväder var osedvanligt grått, slaskigt och trist i stora delar av Sverige.
 
– Det är rena hamstringen och ett väldigt tryck just nu. Att folk i ännu högre grad säkrar julresan har flera orsaker: de attraktiva koncepthotellen tar slut tidigt, kronan är stark, räntan låg och mörkret känns kompaktare än någonsin, säger Fritidsresors Sverigechef Bassam El Mattar, enligt ett pressmeddelande.

Totalt noterar charterbolaget en ökning med 13 procent fler sålda resor inför nästa vinter. För mer näraliggande avgångar till och med nyår är ökningen ännu större, 24 procent.
 
Mest efterfrågade resmål hos Fritidsresors nästa jul och nyår bjuder inte på några överraskningar. Klassiska och populära destinationer toppar listan:

1.    Phuket, Thailand
2.    Krabikusten, Thailand
3.    Gran Canaria
4.    Teneriffa
5.    Lanzarote
 


Text: Per J Andersson • 2014-01-22
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top