Roadtrip i Sverige

Roadtrip i Sverige

Södra Kusten Runt

För första gången sedan tidningen grundades, för över 30 år sedan, gör resemagasinet Vagabond en roadtrip genom Sverige. När världen åter öppnat för internationellt resande väljer vi en två veckor klassisk roadtrip runt Sydsveriges kust. Det blir surf, gårdsbutiker, stränder och öar, spa, kulinariska upplevelser, vingårdar och mycket mycket mer.

#vagabondontour

Häng med som vår digitala co-driver på Instagram @vagabondmagasin. Sommarens roadtrip är ett interaktivt event där vi upptäcker Sverige tillsammans med dig – ta del av våra tips, joina oss på live-sändningar, DM:a oss dina favoritställen, tävla om schyssta priser och om du rent av ser oss på vägen – säg hej eller tagga oss #vagabondontour.

I samarbete med Volkswagen, Mammut, Visit Blekinge, Läckö-Kinnekulle, Upptäck Skaraborg mfl.

Några stopp på vägen:

Västervik | 19 maj

Vi utforskar Västervik som utsågs till Årets sommarstad 2021 & checkar in på det flytande hotellet Slottsholmen för spa & Abba-vibbar. Utanför väntar vackra Tjust skärgård och härifrån går smalspårsjärnvägen Hultsfred – Västervik. Vilken tågdröm!

Kalmar & Öland | 20 – 23 maj

Öland är som gjort för en roadtrip! Vi tar kustvägen söderut (tipsa oss gärna om spontana stopp) och anländer slutligen till Öland. Här tillbringar vi ett par dagar med fokus på gastronomi, lokala små gårdsbutiker och naturupplevelser. Vi checkar in på Hotell Borgholm och testar deras Michelinrestaurang, campar på natursköna platser, äter kroppkakor och cyklar i naturreservat.

Karlskrona | 23 till 24 maj

Oj vad vi är nyfikna på världsarvsstaden Karlskrona – sommarstaden som ligger utspridd på flera öar i Sveriges sydligaste skärgård. Här cyklar vi mellan öarna, testar lokala delikatesser och campar ute på Dragsö.

Malmö | 25 till 27 maj

Det är inte utan anledning Malmö ryktas om att vara Sveriges bästa matstad. Dela med er av alla era bästa tips! Vi kommer att ägna dessa dagar åt att äta oss igenom staden – från falafel till vinbarer och ramenhak!

Hallandskusten | 27 maj

Roadtripen fortsätter norrut från Malmö upp mot Varberg. Gårdsbutiker, naturreservat och surdegsbagerier står på agendan. Har du något att tillägga?

Varberg | 28 maj

Visste du att det går alldeles utmärkt att surfa i Sverige? Vi hälsar på gänget på Surfakademin och testar på västkustens vågor! Dessutom campinghäng och Varbergflanering.

Ästad vingård | 29 maj

Vad händer på den bubblande vinfronten i Sverige? Vi besöker Ästad vingård och snackar vinkultur i Sverige. Givetvis provar vi deras omtalade spa och kör vinprovning!

Göteborgs skärgård | 30 maj

Öluffa i skärgården med bil? Oh yes, det går alldeles utmärkt! Vi besöker den norra ögruppen och gör en roadtrip från Hönö till Rörö. Det blir fiskehistoria, karga skärgårdsklippor, glass och vad som ryktas vara Sveriges vackraste ställplats!

Läckö-Kinnekulle | 31 maj

Vi parkerar bilen och hoppar på tåget som utnämnts till Sveriges vackraste tågsträcka – Kinnekullebanan. Under dagen vandrar vi genom Munkängarna där ramslöken i bästa fall står i full blom och utforskar det stora stenbrottet “lilla Grand Canyon”.

Skaraborg | 1 juni

Skaraborg kryllar av genuina gårdsbutiker och restauranger, vilket är som upplagt för en gastronomisk roadtrip! Vi hoppar mellan butiker och små gårdar för att lära känna detta område mellan Vänern och Vättern.

Stockholm | 2 juni

Det har blivit dags att upptäcka Stockholm ur nya perspektiv! Vi paddlar genom innerstaden och utforskar sedan Stockholms bästa takbarer som avslut på resan.

Följ oss på Vagabonds sociala medier och på webben. Instagram: @vagabondmagasin.

Säg hej till teamet!

Helle Kikerpuu

helle@vagabond.se

Sofia Zetterqvist

sofia.zetterqvist@vagabond.se

Vill du tipsa oss om platser vi borde besöka eller fråga oss något, kontakta oss gärna!

Scroll to Top