932959.jpg

Grekland

Resepodd: Grekland

Ett stort salt blått hav med karga öar med kritvita sockerbitsformade hus. Grekisk sallad, bouzoukimusik, blåmålade trästolar med flätade sitsar i skuggan under en platan.

Text: • 2014-03-28

Sinnebilden av turist-Grekland är stark. Om den och mycket annat grekiskt pratar Vagabonds Per J Andersson med Alexandra Pascalidou i nya avsnittet av Vagabonds resepodd.

Alexandra bodde i Grekland tills hon var sex år, då hon flyttade med sina föräldrar till Stockholmsförorten Rinkeby. Idag är hon journalist, författare och programledare. Hon leder det nya programmet Debatt i P1, som sänds direkt från Kulturhuset i Stockholm, och kom förra året ut med reportageboken Kaos, som handlar om den ekonomiska krisen i Grekland.

I den här poddcasten berättar hon för Per, författare till Vagabonds guidebok till Greklands öar, om sitt Grekland: hur mycket Grekland det finns kvar i henne själv och hur starkt hon ständigt längtar till Grekland. Hon pratar om krisen, kulturen och turismen – och tipsar om mat, böcker, antik mytologi, restauranger i Aten, fina regioner på fastlandet och – inte minst – de skönaste grekiska öarna.

• Läs mer om Alexandra Pascalidou på hennes egen hemsida: www.pascalidou.se

Lyssna på Vagabonds resepodd i iTunes här (ge gärna ett betyg)
Direktlänk till avsnittet som MP3-fil
För Android ladda ner en lämplig poddspelare och prenumerera på: http://vagabond.libsyn.com/rss

Eller lyssna genom att klicka på spelaren ovanför.


Text: • 2014-03-28
GreklandPodcast