Annons
Annons
Foto: Fredrik Brändström

Foto: Fredrik Brändström

Nyhet

Tur & Retur 8: Lågsäsongsfynd, Airbnb & New Yorks hemliga kvarter

Veckans avsnitt av resepodden bjuder på Fredrik Brändströms favoritkvarter i New York, för- och nackdelar med Airbnb och en diskussion om att resa under lågsäsong. Trevlig lyssning!

Text: Redaktionen • 2017-04-13 Uppdaterad 2021-08-13

Vagabonds redaktionschef Fredrik Brändström återvänder alltid till USA, och inte minst New York. Men efter några vändor till Manhattan och Brooklyn börjar andra områden locka. När han besöker Tur & Retur berättar han om hur man kan resa jorden runt på en enda dag i Queens, och om hur upplevelsen av äkta vardag kan vara nog så attraktivt som alla kända attraktioner.

Karin Wallén tycker att lågsäsong ofta är den bästa säsongen, och allt fler tycker som hon. Svenskarna har börjat sprida sitt resande över året och gränserna för säsongerna börjar sakta suddas ut. Men var hittar man bäst värme i november och hur är det egentligen att resa under regnsäsong?

Urban Lindstedt har sett både för- och nackdelar med att bo på Airbnb. Att få tillfällig tillgång till någon annans hem öppnar genvägar in i de mindre turistiska delarna av en stad, och det finns värdar som gör allt för att få sina besökare att trivas. Men när du står där med en trasig dusch och råttor som springer gatlopp mellan benen önskar du ibland att det fanns en receptionist i närheten.

Kan du inte få nog av New York? Vagabonds New York-special finns just nu ute i butik!

Tur & Retur 8: Lågsäsongsfynd, Airbnb & New Yorks hemliga kvarter

Tur & Retur avsnitt 7: Tomma hotellstjärnor, djupblå Amorgos och mannen som gick till Sydney

New York – 5 udda guidade rundturer

Porträtt: Anders Eriksson och äventyret Rosa bussarnaa


Text: Redaktionen • 2017-04-13
NyhetPodcastNew York

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen