Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Kanada

Tur & Retur avsnitt 19: Äventyr i bukten – ett specialavsnitt om Tofino, Vancouver Island

Resepodden Tur & Retur är tillbaka efter sommarens uppehåll. I veckans avsnitt djupdyker vi in i vildmarken. Möter björnar, dricker whisky och surfar i Stilla havet.

Text: Redaktionen • 2017-08-25 Uppdaterad 2021-06-23

För den som är förtjust i vildmark, djurliv, fysiska aktiviteter och den kanadensiska välkomnande atmosfären borde Tofino vara himmelriket. Den lilla staden på Vancouver Islands västkust kan därtill stoltsera med en armada av schyssta restauranger, gott kaffe och mikrobryggt öl till rimliga priser. Tur & Returs Karin Wallén och Sara Arnald åker dit, och med sig har de en mikrofon.

De hittar långa sandstränder som breder ut sig i Pacific Rim National Park och pustande gråvalar som kastar upp fontäner över vattenytan. De testar att surfa i Stilla havets kalla vatten, och käkar nästan ihjäl sig på fish tacos och världens godaste calamari.

Följ med på en resa till vinglande björnrumpor och sexgalna havsuttrar. Till First Nations-kulturens hantverk och ett hotell vid vägs ände. Där väntar vår egen Doctor McDreamy med historier om öns förflutna, och löften om värmande whisky när stormarna drar in över Kanadas vildmark.

Tur & Retur avsnitt 18: Drömmen om en klassisk roadtrip i USA & Albaniens vackra berg

Kära Vancouver: Storstad mitt i naturen


Text: Redaktionen • 2017-08-25
KanadaPodcast

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen