Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Tur & retur avsnitt 5: Coola Costa Rica, karga Karelen och köttfria semestrar

I del 5 av Tur & Retur medverkar Vagabonds webbredaktör Johanna Jackson som blivit förälskad i Costa Rica. Med surf, yoga och juicebarer har det lilla centralamerikanska landet blivit en trendig destination för den som söker en rogivande semester. Men för den som orkar skumpa runt på gropiga vägar väntar fler äventyr. Bortom stränderna finns skyddade naturområden som prunkar av biologisk mångfald.

Text: Redaktionen • 2017-03-23 Uppdaterad 2021-08-13

Vegetarian? Men hur går det när du reser? Johanna blev vegetarian redan som sexåring, då hon blev kompis med en gris, och vet allt om hur det är att försöka undvika kött på resande fot. Tur & Returs Urban Lindstedt och Karin Wallén är båda föredettingar i vegofåran, och har också stött på mer och mindre bra resmål för den som väljer bort kött. Vi listar bra och dåliga vegoländer, och försöker uttala ”jag äter inte kött” på kinesiska.

Karin Wallén är nyss hemkommen från en resa i finska Karelen, och alla håller på att trilla baklänges av förvåning. Karelen? Varför då? Tja, kanske för sjöarna, skogen och de karelska pirogernas skull. Men framförallt för det bekväma sättet att skida mellan värdshus, för att avrunda dagen med bastu och björkris i pratglada finska damers lag. Här föds nya och oväntade drömmar om att fortsätta utforska vårt grannland i öst.

Lyssna på Itunes/Podcaster, Acast, Podtail, Pocket Casts eller din egen favorit podd-app.

Tur & Retur avsnitt 4: Sköna Brighton, flygplatsernas magi och konsten att resa med hund

9 av Londons bästa veganska restauranger

31 anledningar till varför du borde resa till Costa Rica minst en gång under din livstid


Text: Redaktionen • 2017-03-23
NyhetPodcastRestips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen