Förenade Arabemiraten

Världsdel: Asien · Huvudstad: Abu Dhabi · Valuta: Emiratisk dirham · Invånare: 7 890 924 ·Tidszon: UTC+04:00 · Statsskick: monarki, federation av autonoma emirat · Hemsida: http://www.uaeinteract.com/travel/

Kontinent
Land
Städer & områden
 

Förenade arabemiraten är en federation mellan sju emirat (shejkdömen). Abu Dhabi är huvudstad men störst och mest omtalat är Dubai, och det är också hit de flesta turister kommer.
Men även de andra shejkdömena är anpassade för turism, som Ajman och Sharjah. Förenade arabemiraten är en utmärkt utgångspunkt om man har tänkt resa runt i Mellanöstern.
Oljan och handel har gjort detta område (som tidigare kallades Piratkusten i äldre svenska) enormt rikt.  Förenade arabemiraten är ett rent och modernt land – speciellt i Dubais fall. Sinnebilden av det myllrande, kaotiska Mellanöstern, lyser på många håll med sin frånvaro, men det finns, om man letar. Jämfört med andra arabiska länder så är Förenade arabemiraten – återigen främst i Dubais fall – moderata vad gäller till exempel alkohol.
Bästa tiden att åka till Förenade arabemiraten är mellan november–april då vädret är svalt. Under sommaren är det som hetast och fuktigast, med temperaturer uppåt 40 C.

Läsning om Förenade Arabemiraten