Malaysia

Världsdel: Asien · Huvudstad: Kuala Lumpur · Valuta: ringgit · Invånare: 27 565 821 ·Tidszon: UTC+08:00 · Statsskick: monarki · Hemsida: http://www.tourismmalaysiany.com/

Kontinent
Land
Städer & områden
 

Malaysia är lite mindre än Sverige men har tre gånger så stor befolkning. Trots detta så består stora delar av landet av otillgängliga djungler och bergsområden där väldigt få människor lever.  Nationen består av den Malaysiska halvön, inklämd mellan Singapore och Thailand, samt den malaysiska delen av ön Borneo: Sabah och Sarawak. 85 % av befolkningen bor på den Malaysiska halvön.  
 
Islam är den dominerande religionen, men vid sidan av moskéerna finns mängder av kyrkor och tempel för både hinduer och buddister. Malajerna är den dominerande folkgruppen, medan kineserna är god tvåa följt av indierna.
 
Om dragplåstret för turisterna är den fantastiska naturen och de kritvita stränderna så är huvudstaden Kuala Lumpur det ekonomiska nav kring vilket den unga nationen (grundad 1957) snurrar. Åsikterna går isär – en opersonlig handelsstad eller ett hypermodernt shoppingmekka? Välj själv. Är du ute efter att handla billigt så hittar du garanterat det du söker i någon av KL:s jättegallerior.

Läsning om Malaysia