Thailand

Thailand

Världsdel: Asien · Huvudstad: Bangkok · Valuta: Baht · Invånare: 67 089 500 ·Tidszon: UTC+07:00 · Statsskick: Konstitutionell monarki · Hemsida: http://www.tourismthailand.org

Kontinent
Land
Städer & områden
 

Mitt i Sydostasien, mellan Indiska oceanen och Sydkinesiska sjön breder Thailand ut sig. De långa kustlinjerna och småöarna är bad- och snorkelparadis för många turister, möjligheten att tryggt och välorganiserat komma in i djungeln till fots, på flotte eller på elefantrygg lockar resenärer från hela världen.

Det finns gott om marknader för köpsugna. Den som prutar kan göra verkliga fynd. Och ingen lämnar Thailand utan en matupplevelse bortom ord. Det enorma utbudet av råvaror, mångfalden av rätter och kärleken till maten gör det thailändska köket till ett av världens främsta. Sött, surt, starkt och nyttigt, och alltid serverat som ett konstverk.

Klimatet är tropiskt och husen längs vägarna på den bördiga landsbygden är ofta byggda på pålar för att klara översvämningar. Upplevelserna är lättillgängliga i Thailand, både i städer och på landsbygden, och det är enkelt att resa inom landet.

Thailändarna är ett vänligt sinnat folk, de är stolta över sin kultur och visar gärna upp den. Liksom landets natur och djur, både ovan och under det klara havet. Drygt 90 procent av landets 65 miljoner invånare bekänner sig till theravadabuddismen. Religiösa riter syns mitt i vardagen, närmare 30 000 tempel smyckar det bördiga landet.

Läsning om Thailand