Sverige

Världsdel: Europa · Huvudstad: Stockholm · Valuta: svensk krona · Invånare: 9 514 406 ·Tidszon: UTC+01:00 · Statsskick: Parlamentarisk demokrati och konstitutionell monarki · Hemsida: http://www.visitsweden.com

Kontinent
Land
Städer & områden
 

Karg, vild natur i norr, stora slätter och böljande fält i söder och över 100 000 sjöar utslängda över landet som till hälften består av skog.
Men Sverige är mer än vacker natur, det är ett helt "smorgosboard" målat i nationalfärgen faluröd. Det är dans runt midsommarstången uppe i Dalarna med ett stänk av akvavit. Det är dopp till kaffet och dopp i en liten sjö en ljum sommarnatt med myggor surrandes runt huvudet. Det är midnattssol vid Treriksröset och det är frost på rutorna en decembermorgon i en knuttimrad stuga.
 
Det är också knäckebröd, kurbits och glasriket Småland. Men det Sverige framför allt gjort sig känt för utomlands är design, framfarten på IT-fronten, musik och framgångar i sportsammanhang. Om Sverige nämns i någon film - då ingår det ofta i samma mening som orden sex och frigjordhet.

Läsning om Sverige