USA

USA

Världsdel: Nordamerika · Huvudstad: Washington · Valuta: dollar · Invånare: 311 591 917 ·Statsskick: republik · Hemsida: http://www.usatourism.ca

Kontinent
Land
Städer & områden
 

Om någon beskriver USA som landet där allting är stort, så är det rätt till punkt och pricka. Bilarna är stora, drinkarna likaså, husen är höga, maten serveras i jättelika portioner, det finns gränslöst mycket att se och själva landet, ja det är också väldigt stort.

Om någon däremot säger att landet är fullt av krimskrams och yta är det helt galet. I USA bor fattiga och rika, här finns kulturskatter på några av världens främsta museer, men också konstgjorda nöjesstäder som Disneyworld. Landet bjuder på en storslagen natur, exempelvis Grand Canyon och Klippiga bergen, fiskebyar, världsstäder, musikparadis, tropisk värme, högklassig skidåkning och ett kök som förvisso innehåller en del stekar och hamburgare, men också slank mat där grönsaker behandlas som ädelstenar. Inte minst finns här de allra smaskigaste desserterna.

Bästa transportmedlet i USA är utan tvekan bil, bensinen är billig, vägarna välskötta och trafiken lugn och jämn. Bussnätet är bättre utbyggt än tågrälsen och ställen att bo på varierar från små, billiga motell på landet, likt det i filmen Bagdad Café, till de dyra, världskända belägna mitt i världens hetaste metropoler, exempelvis Waldorf Astoria Hotel i New York.

Läsning om USA