Annons
Annons

Nu har ett nytt interaktivt museum öppnat i Köpenhamn. Bra tips för dig som vill slippa tjata på barnen att se men inte röra. Här är "röra" grejen. Foto: Foto: Ikonomuseet

Danmark

Museet där du får se – och röra

Trött på att gå på museum där du bara passivt får betrakta Nu har interaktiva museet Ikono öppnat i Köpenhamn. Perfekt stopp på tågluffen ut i Europa.

Text: Per J Andersson • 2024-07-09 Uppdaterad 2024-07-09

När du tar med de små barnen på museum tycker de inte alltid att det är så kul. Framförallt för att du ständigt måste förmana 4-, 5- och 6-åringen att titta men inte röra. Det är ju faktiskt ganska tråkigt att få höra när man är liten. Museernas kreativa barnavdelningar där man själv får testa att måla som konstnärerna och experimentera med naturvetenskapliga fenomen brukar vara räddningen.

Nu finns ett helt museum där hela museet är interaktivt och du därmed kan ta på allt du ser. På nyöppnade Ikono på Frederiksborggade 5 nära Nørreport i centrala Köpenhamn med sina tolv interaktiva utställningsrum uppmuntras man till och med att göra det.

På det här museet, som också finns i Madrid, Barcelona, Rom, Budapest och Wien, kombineras konst och lek genom kreativitet och interaktiva upplevelser som besökarna själva är med och skapar.

– Genom vår verksamhet vill vi främja nästa kreativa renässans genom att sätta människor i centrum för upplevelsen istället för att bara vara passiva observatörer, säger Fernando Pastor som är medgrundare och chef för för museet.

Lekfull kreativitet är grejen på Ikonomuseet i Köpenhamn. Foto: Ikonomuseet

Kolla biljetter och öppettider för Ikono här.


Text: Per J Andersson • 2024-07-09
DanmarkRestipsBarnKöpenhamnmuseum

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen