Annons
Annons
Seattle

Seattle är en knutpunkt på tåglinjen Amtrak Cascades. Foto: GettyImages

Restips

Ta tåget mellan USA och Kanada för fantastiska vyer

Ta tåget mellan Kanada och USA på natursköna Amtrak Cascades-rutten som återigen öppnar för tågresor över landsgränsen.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-09-15 Uppdaterad 2022-09-15

För första gången på mer än två år återupptar det amerikanska tågföretaget Amtrak trafiken på en av sina mest natursköna rutter – Amtrak Cascades-rutten, som går mellan Vancouver i Kanada och delstaten Oregon i USA i natursköna Pacific Northwest.

Tåglinjen över gränsen pausades våren 2020, då landsgränsen mellan USA och Kanada stängdes på grund av pandemin. Nu kan man återigen köpa biljetter från och med den 26 september. Därefter kommer Amtrak att trafikera sträckan Seattle och Vancouver med en daglig tur- och returresa med tåg. Andra tider på dagen kommer bussar trafikera sträckan. Söderut går tre tur- och returresor mellan Seattle och Portland, samt två mellan Portland och Eugene.

I Seattle, innan man hoppar på tåget till Vancouver ska passa på att upptäcka Pike Place Market – en institution i staden. En bondens marknad som öppnade 1907 och bjuder på fisk och grönt, kött och kryddor, hantverk och restauranger. Staden är också enormt cykel- och promenadvänlig (inte alltid fallet med amerikanska städer), så passa på att hyra en elcykel som kan ta dig upp och nerför stadens kullar.

Olympic Mountains kan siktas på Amtrak Cascades-rutten. Foto: GettyImages

Längs den omkring 300 kilometer långa tåglinjen, som innefattar hela Amtrak Cascades-rutten, bjuds passagerare på vacker natur längs Stillahavskusten, bland annat de klippiga Kaskadbergen och snöiga bergstopparna vid Olympic Mountains.

I kanadensiska Vancouver, som omges av hav och berg, finns det en uppsjö av naturupplevelser. Ta gondolen upp till Grouse Mountain för en fantastisk vy över staden.

Läs mer om Vancouver i vårt reportage: Kära Vancouver: Storstad mitt i naturen


Text: Helle Kikerpuu • 2022-09-15
RestipsTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen