Båtresor

En Tallink Silja färja på havet
Nyhet

Tallink Silja inför krav på covidbevis för resenärer

Från och med 1 december krävs covidbevis för alla passagerare över 18 år som reser med Tallink Silja från Stockholm.

Sverige

Lurö skärgård i Vänern – kajakpaddling bland hemliga öar

Mitt i Sveriges största insjö finns en undangömd övärld. Vagabonds Roger Borgelid gav sig ut på en himmelsk kajakpaddling bland Vänerns kobbar och skär.

Kap Verde

Nu kan du ta Hurtigruten till orörda djurparadis vid Västafrikas kust

Det norska företaget Hurtigruten har lanserat sin första kryssning i Afrika. Rutten tar dig till orörda öar på den afrikanska västkusten och passerar bland annat Kap Verde och Bijagosöarna – hem till några av världens mest ovanliga djurarter och även ett av världens få matriarkat!

Nyhet

Ny färja mellan Nynäshamn och Rostock – börjar gå i augusti

Redan i slutet av augusti invigs den nya färjelinjen, Hansa Destinations. Båtarna kommer att gå mellan Nynäshamn i Sverige och Rostock i Tyskland, med vissa turer som även passerar Visby. En ny möjlighet för många svenskar att ta sig ut i Europa med bil!

Indonesien

Öluffa i Indonesien – från Sumatra till Flores

Med sina 17 000 öar är Indonesien så mycket mer än Bali. Följ med på äventyr bland vilda orangutanger, aktiva vulkaner, orörda vågor och utomjordiska öar.

Restips

Öluff i Hawaii – från Oahu till Kauai

Hawaii – en riktig drömresa! Och när du väl tagit dig så långt vore det väl dumt att bara se en av öarna i ögruppen Hawaii. Här finns så mycket att upptäcka – från spännande kultur till vulkaner och paradisstränder.

Sverige

Hon tog sig 486 mil genom Sveriges 25 landskap – här är favoriterna

Under fyra månader tog sig äventyraren Linda Åkerberg 486 mil genom Sveriges alla 25 landskap – enbart genom att vandra, cykla eller paddla kajak. Nu har äventyret blivit bok och idag släpps Expedition Sverige. Vi bad Linda Åkerberg dela med sig av äventyrstips och några Sverige-favoriter!

Kap Verde

Öluffa i Kap Verde – från Santo Antão till Sal

Sugen på en öluff av det mer äventyrliga slaget? En båtluff i öriket Kap Verde på Afrikas västkust kräver viss planering – å andra sidan får du uppleva allt från frodiga vandringsöar till kulturstäder och milslånga stränder!

Grekland

Öluffa i Grekland – ta båten mellan sju grekiska öar

Redan Odysseus insåg vad man ska göra i Egeiska havet. Öluffa, såklart! Ingen annanstans i världen finns så många bebodda öar med byar, tavernor, stränder och reguljära färjeförbindelser. Följ med på en öluff mellan sju grekiska öar!

Nyhet

Ny färja planeras från Nynäshamn till Tyskland – underlättar tågluffen

Förhoppningsvis kommer du snart kunna hoppa på färjan i Nynäshamn för att ta dig vidare ut i Europa. Den nya färjelinjen går under arbetsnamnet Hansalinjen och är tänkt att knyta samman de tre Hansastäderna: Stockholm, Visby och Rostock. Turen kommer även vara sammankopplad med tågluffarkortet!

Scroll to Top