Cykling

Nyhet

Ny cykelled tar dig genom Cornwall i Storbritannien

Dramatiska klippor, sandstränder, mysiga byar och kornblått hav. I höst lanseras en helt ny cykelled som tar dig längs med kusten på Englands sydvästra spets, Cornwall. Perfekt för ett fyradagars cykeläventyr!

Restips

Österlen på cykel – från Maglehem till Simrishamn

Det bästa sättet att uppleva Österlens unika natur är med cykel. Vi tog hojen från Maglehem till Simrishamn för fem dagar i livsnjutandets tecken!

Restips

På cykel till världens alla hörn – ”att passera gränser ger ett lyckorus”

De lever för dagen, skaffar vänner över hela världen och njuter av friheten. Vi träffade äventyrs- och långfärdscyklisterna Kornelia Thörn och Robin Lyne som cyklat över halva jordklotet, är aktuella med en bok – och som känner sig mer hemma i ett tält i öken än i sin egen lägenhet i Malmö.

Sverige

Guide: cykla Kattegattleden – 17 tips på vägen

Kattegattleden är västkustens paradled för dig som längtar ut på cykeläventyr. Leden slingrar sig längs med havet mellan Helsingborg och Göteborg. Här kommer tips på var du hyr cykel, äter, dricker och övernattar bäst längs med vägen.

Sverige

På cykel längs med Kattegattleden – genom Skåne och Halland

Följ med Vagabonds chefredaktör på cykel längs Kattegattleden på västkusten – från Ängelholm till Varberg. Ett saltstänkt äventyr kantat av god mat, besök på vingårdar – och sköna bad förstås.

Sverige

Hon tog sig 486 mil genom Sveriges 25 landskap – här är favoriterna

Under fyra månader tog sig äventyraren Linda Åkerberg 486 mil genom Sveriges alla 25 landskap – enbart genom att vandra, cykla eller paddla kajak. Nu har äventyret blivit bok och idag släpps Expedition Sverige. Vi bad Linda Åkerberg dela med sig av äventyrstips och några Sverige-favoriter!

Europa

Cykla vid Medelhavet – 10 cykelresor att göra på egen hand

Cykel är ett ypperligt sätt att komma nära naturen på. Du kan stanna när du känner för det, ta ett dopp i någon gömd badvik och upptäcka okända byar längs med vägen. Här är några drömdestinationer för en semester på två hjul!

Restips

101 länder på två hjul – ”jag har hittat hem”


När Lars Bengtsson för 20 år sedan stod ensam på en sanddyn i marockanska Sahara insåg han sitt kall i livet. Sedan dess har han cyklat genom 101 länder och upplevt allt från storslagna landskap i Namibias öken till södra Anderna i Sydamerika.

Restips

Svenska Fredrika cyklar jorden runt för kvinnors rättigheter

I mars lämnade Fredrika Ek, 23, hemmet i Sundsvall för en oförglömlig resa. Utrustad med en ryggsäck, kamera och tält ska hon cykla ensam runt jorden. Men hon gör inte resan enbart för sig själv – varje mil som erövras görs i förmån för ActionAid – en organisation som arbetar för att hjälpa kvinnor och flickor ur fattigdom och förtryck.

Scroll to Top